Bursa

Deniz levreğinden "balık kokoreç"

12:28 12 Aralık 2015
Deniz levreğinden "balık kokoreç"

 Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Büyükşehir Belediyesine bağlı bir şirkete ait sosyal tesisin restoranında menüye yeni dahil edilen ve deniz levreğinden yapılan "balık kokoreç" ilgi görüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bursa Park Bahçe Sosyal ve Kültürel Hizmetler Ticaret AŞ (BURFAŞ) yönetimi, müşterilerine farklı tatlar sunmak için Ar-Ge bölümünde yürüttükleri araştırmalar sonucu ara sıcak olarak menüye yeni bir damak tadı ekledi.

Her ne kadar "balık kokoreç" adı verilse de bu ürün için normal kokoreç yapımından farklı bir yöntem kullanılıyor. Öncelikle kılçığından ayrılan levrek eti, küçük parçalara ayrılıyor. Bu et, domates, biber, kapya biberi, soğan eklenerek tavanın içine konuluyor ve tereyağında kavruluyor. Kavurma işleminin ardından tuz, pul biber, kekik ve özel baharatlar eklenip yemek servis ediliyor.

Tesisin sorumlusu Serdar Türkan, "balık kokoreç"in gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelen müşterileri tarafından beğenildiğini söyledi.

Bu yemekte kuzu kokoreçte kullanılan baharatları tercih ettiklerini belirten Türkan, "Balığı sevmeyenler dahil, özellikle bunu yemeye gelen misafirlerimiz var. En çok tercih edilen ara sıcak ürünümüzdür" dedi.

Türkan, Ar-Ge bölümüyle istişare halinde olduklarını ve deniz mahsullerinden yeni damak tatları oluşturmak için çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Restoranın aşçısı Resul Sarı ise "balık kokoreç"in tüm deniz balıklarından yapılabileceğini ancak bu üründe levrek ve çipuranın tercih edildiğini anlattı.

Levrekten yaptıkları kokoreçin daha çok beğenildiğini vurgulayan Sarı, "Kokoreci yiyen bir daha yiyor. Daha önce tesisimizde balık kokoreç yemiş birisi, yolu bu güzergahta bir yere düşerse mutlaka tekrar bu ürünümüzü yemeden gitmiyor. Bazıları önceden telefon açarak sipariş veriyor, biz de siparişlerini yoldan kendilerine teslim ediyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.