Bursa

Bursa Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğunun konserleri

11:01 15 Aralık 2015
Bursa Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğunun konserleri

Bestekar Çay ve topluluk üyeleri, yıllardır özel günlerde konserler vererek Türk Tasavvuf Musikisi geleneğini yaşatmaya çalışıyor

Bestekar Halil Çay, Bursa Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu ile yıllardır özel günlerde konserler veriyor.

 

Musiki çalışmalarını "meşk" olarak nitelendiren Çay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu geleneğin sadece musikide değil, hat, tezhip gibi diğer bazı sanatlarda da mevcut olduğunu söyledi.

Topluluğun musikiye gönül vermiş kişilerden oluştuğunu belirten Çay, şöyle konuştu:

"30 yıldır tekke musikisi olarak meşklerimize devam ediyor, gençlerin de katılımıyla Türk Tasavvuf Musikisini güzel yerlere taşımaya çalışıyoruz. Birçok günümüz sanatçısı ve İlahiyat Fakültesi öğrencisi, bu musiki topluluğundan gelip istifade etti. Teknoloji ilerleyince hoca olmadan internette metalik seslerden çoğu şey öğrenilmeye başlandı. Gençlere tavsiyem, arama motorundan öğrenmeye, dinlemeye devam etsinler fakat mutlaka birebir bu atmosferi solumalarında fayda var."

Çay, bu topluluğun hem müezzinler hem de sesini terbiye etmek isteyenler için güzel bir kaynak olduğunu sözlerine ekledi.

Bursa Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğunda yer alan Murat Topuzoğulları ise yaz kış her salı akşamı sanatlarını icra ettiklerini anlattı.

Çalışmalara katılmadığı gün sayısının 30 yılda en fazla 5 olduğunu dile getiren Topuzoğulları, "Bu yıl çalışmalarımızı İsmail Hakkı Bursevi Kur'an Kursu'nda yapıyoruz. Buradaki çocuklar hem eski müziğimizi dinliyor hem de gençleştiğimizi hissediyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.