Bursa

Bursa'da belediye başkanına silahlı saldırıyla ilgili dava

16:52 17 Aralık 2015
Bursa'da belediye başkanına silahlı saldırıyla ilgili dava

Kestel Belediye Başkanı Acar'ı makamında tabancayla vurarak yaralayan sanığın yargılandığı davada ilk duruşma yapıldı

Bursa'da, ekim ayında Kestel Belediye Başkanı Yener Acar'ı makamında silahla yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, "kasten yaralama" suçundan 8 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Çağdaş Yıldız (32) ile Acar ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da izledi.

Savunmasını yapan Yıldız, Acar'ın makam odasına konuşmak amacıyla gittiğini söyledi.

Acar ile bir ihale konusunda tartıştıklarını belirten Yıldız, "Daha sonra oturduğum yerden kalkıp bacaklarına bir el ateş ettim. Daha sonra silahımı bırakıp odaya girenlerden polis çağırmasını istedim" dedi.

Duruşma salonuna tekerlekli sandalyeyle gelen Acar da Yıldız'ı daha önceden tanıdığını anlattı.

Olay günü yaşananları aktaran Acar, "Özel görüşmek istediğini söyleyince imza için gelen personeli dışarıya çıkarttım. Belinden silahını çıkarıp bacaklarıma doğru ateş etti. O sırada 'Bütün ihaleleri tanıdıklarına veriyorsunuz' dedi. 12 yıldır belediye başkanıyım. İki aydır sağlık sıkıntılarım devam ediyor. Ayağımın üzerine basamıyorum. Bu bana yapılan bir komplodur" diye konuştu.

Acar'ın Özel Kalem Müdürü Rıfat Amil ve müdürlük çalışanı Yusuf Akgün ile Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Doğru'yu tanık olarak dinleyen mahkemenin hakimi, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Arsa ve fidan ticareti yapan Çağdaş Yıldız, 16 Ekim'de, Yener Acar ile görüşmek amacıyla belediyenin hizmet binasına gitmişti. Daha önce belediyenin ihalelerini almak isteyen ve çay ocağı işletmek için arsa tahsisi talebinde bulunan ancak olumsuz yanıt alan Yıldız ile Acar arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Yıldız, tabancayla Acar'a ateş etmişti. Sağ bacağından yaralanan Acar, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edilmişti. Yıldız, belediyede gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.