Bursa

İş yeri fark edilsin diye çatıya dönen semazen maketi yaptırdı

10:38 18 Aralık 2015
İş yeri fark edilsin diye çatıya dönen semazen maketi yaptırdı

Bursa'da lokum ve hediyelik eşya satılan bir dükkanın sahibi, vatandaşların ilgisini çekmek için iş yerinin çatısına leylek ile semazen maketi yaptırdı.

Merkez Yıldırım ilçesinde bulunan Yeşil Camii'nin yanı başındaki iki katlı iş yerinin çatısına kurulan, gerçekleri ile ayırt edilemeyen leylek ve semazen maketleri görenlerin ilgisini çekiyor.

İş yeri sahibi Sait Berksun (62), AA muhabirine yaptığı açıklamada, mülkünü aldığı yerin daha ilgi çekebilmesi için çalışmalar yaptığını söyledi.

Binanın 15'inci yüzyılda Hacı İvaz Paşa'nın yaptığı Yeşil Camii'nin hemen yanı başında olduğunu belirten Berksun, şöyle konuştu: 

"İş yerim manevi değer bakımından çok önemli bir bölgede bulunuyor. Buna rağmen iş yeri çok alçakta bir yerde, çukurda kalıyordu. Çukurda kaldığı için de burası vatandaşlar tarafından fark edilmiyordu. Burayı daha görünür hale getirmek için bir şeyler yapmam gerektiğinin farkına vardım. Bu yapacağım şeyin de camiye ve buradaki atmosfere uygun olması gerekiyordu. Bunun için çok düşündüm kendimce projeler üretmeye başladım. Buraya en çok uyabilecek semazen aklıma geldi. Bunu yaparsam hem buranın dokusuna hitap eder hem de ticari olarak müşterilerin ilgisini çekerim diye düşündüm ve fikrimi uygulamaya geçtim."  

- "10 bin liraya da mal oldu"

İş yerinin çatısına kurduğu semazen ve iki leyleğin ilk bakışta gerçeklerinden ayırt edilmediğine dikkati çeken Berksun, maketlerin tahmininden fazla ilgi gördüğünü anlattı.

Semazen ve leylek maketlerini Konya'dan getirdiğini dile getiren Berksun, "10 bin liraya da mal oldu. Semazen, altındaki özel platformu sayesinde elektrikle iş yerinden kontrol edebileceğimiz bir düğmeyle istediğimiz zaman dönüyor. Bunu görenler de sanki çatıda bir kişi sema yapıyor sanıyor. Leylekler de canlı gibi duruyor. Dikkati çekici bir güzellik oldu. Buraya gelenler hem camiyi ziyaret ediyor hem de bol bol fotoğraf çekiyor" dedi.

İş yerini yaklaşık bir ay önce kiralayan, hediyelik eşya ve lokum satan Çiğdem Tekayaklı ise Bursa'nın tarihi mahallelerinden birinde olduklarını söyledi.

Mülk sahibinin çatıya kurduğu semazen ve leylekler sayesinde iş yerinin büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Berksun, "Vatandaşlar camiyi ziyaret etmeye geldiğinde buraya da mutlaka uğrarlar. Yurt içinden ve dışından turistler büyük ilgi gösteriyor. Bu hem ticari hem de kültürel tanıtım için çok güzel bir çalışma" diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.