Bursa

Kamu spotuyla "Kadına Şiddete Hayır" diyecekler

11:16 19 Aralık 2015
Kamu spotuyla "Kadına Şiddete Hayır" diyecekler

BÜŞRA NUR ÖZCAN - Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık ile Rumen yönetmen Madalina Ucarci tarafından hazırlanan "Kadına Şiddete Hayır" konulu kamu spotu için dünyaca ünlü yıldızlar ile Yeşilçam oyuncularına davet yollandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kadına şiddet, insanlığa ihanettir" cümlesinden ilham alan Yanık ile Ucarci, "Kadına Şiddete Hayır" konulu kamu spotu hazırlıyor.

Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Romanyalı yönetmen ve yapımcı Ucarci ile bir sosyal sorumluluk projesi yürüttüklerini söyledi.

Kadına şiddetle ilgili alışılagelmiş projeler yapıldığını belirten Yanık, hazırladıkları projenin tüm dünyaya örnek olmasını istediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kadına şiddet, insanlığa ihanettir" cümlesinden yola çıkarak kamu spotu için senaryo yazdıklarını dile getiren Yanık, "Dünyaca ünlü yıldızlar ile Yeşilçam oyuncularının da olduğu bir projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Birçok ülkenin büyükelçiliklerine konuyla ilgili davetler yolladık. Davet yolladığımız sanatçılardan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu kamu spotunun tüm dünya kadınlarına bir armağan olmasını istiyoruz" dedi.

- "Amacımız, kadına şiddete nokta koymak"

Yanık, senaryoyu yazarken yönetmen Ucarci'nin başından geçen gerçek bir olaydan yola çıktıklarını kaydederek, "Yönetmenimiz, eşi tarafından şiddet gördüğünü anlattı. Senaryoyu beraber yazdık. Alışılagelmişin dışına çıkalım, kabukları kıralım istedik" ifadelerini kullandı.

Çekimler için Avrupa'daki sinema komisyonları, vakıflar ve sinema birlikleriyle görüşme halinde olduklarını anlatan Yanık, kamu spotunu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne kadar hazırlamayı planladıklarını bildirdi.

Kamu spotunun tanıtım fragmanını Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm resmi yerlere gönderdiklerini belirten Yanık, şunları kaydetti:

"Amacımız, dünya kadınlarının gücünü, varlığını göstermek ve kadına şiddete nokta koymak. Konuyla ilgili konferanslar düzenleyip, çekimlere Bursa'da başlamayı planlıyoruz. Çekimler bittikten sonra, kamu spotu önce Türkiye, ardından 45 ülkede İngilizce, Türkçe alt yazılı olarak yayınlanacak. Heyecanlıyız ve bu projeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duyurarak, manevi desteklerini almak istiyoruz. Maddi bir talebimiz yok. Bu kamu spotuyla Türkiye'nin kültürel zenginliğini de dünyaya göstermiş olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.