Bursa

2. Bursa Turizm Zirvesi ve Sergisi

17:11 19 Aralık 2015
2. Bursa Turizm Zirvesi ve Sergisi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Sekreteri Savaş Çolakoğlu, "Tesislerin ölü sezonlarında, Antalya'da kış döneminde ve diğer şehirlerde de şehrin doluluğunun çok az olduğu dönemlerde emeklileri seyahate kazandırmak için Ziraat Bankası ile çalışmamız var" dedi.

Çolakoğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Skal Bursa Turizm Profesyonelleri Derneği’nin ev sahipliğinde Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) iş birliğinde düzenlenen 2. Bursa Turizm Zirvesinin "Sektör Yöneticileri Gözüyle Bursa" oturumunda, iç turizmin canlanması adına bazı çalışmalarının olduğunu söyledi.

İç turizm hareketinin Avrupa'da yüzde 50 civarındayken Türkiye'de bu rakamın yüzde 25-30 arasında olduğunu belirten Çolakoğlu, "TÜROFED olarak bu hareketi daha aktif hale getirmek için çalışmalar yaptık. Belirli bir birikimi olup Ziraat Bankası'ndan emekli maaşı alanları turizme kazandırmayı ve turizme hareket getirmeyi amaçladık. Bu hareketi yaparken de tesislerin ölü sezonlarında, Antalya'da kış döneminde ve diğer şehirlerde de şehrin doluluğunun çok az olduğu dönemlerde emeklileri seyahate kazandırmak için Ziraat Bankası ile çalışmamız var" diye konuştu. 

Bursa genelinde de planlama yaptıklarını anlatan Çolakoğlu, "Bursa'da Uludağ gibi muhteşem bir güzellik var ve burada çok güzel tesisler mevcut ama sadece kış turizmine hizmet ediyor. Yaz döneminde sağlıkla ilgili temiz hava kürü yapmak isteyen emeklilerle ilgili olarak planlama yaptık. Uludağ'daki tesislerin yaz döneminde açık kalıp hizmet verebilmesi ve emeklileri oraya getirip konaklama yapması için bir proje üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Başkanı Kerem Köfteoğlu da dünyayı gezen Çinli turist sayısının birkaç yıl içerisinde 500 milyona çıkacağını söyledi.

Bu turist sayısının çok önemli olduğunu vurgulayan Köfteoğlu, turizmcilerin ilerleyen süreçte Çin'e önem vermesi gerektiğine dikkati çekerek, "Bursa özelinde Çinliler üzerinde konuşacak olursak Çinlilerin en çok tercih ettiği tatil türleri Bursa'da var. O zaman ne yapıp edip Bursalı turizmciler ve idareciler Çin pazarını radarınıza alıp onlara gidip tanıtım yapın. Avrupa Birliği Turizm Konseyi, her yıl Çin'de bir şehir belirleyip uzmanlarıyla o şehre gidip tanıtım yapıyor. Benzer çalışmaları Bursalı turizmcilerin de yapması lazım" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.