Bursa

"Su sayaçlarınızı soğuğa karşı koruyun"

10:37 29 Aralık 2015
"Su sayaçlarınızı soğuğa karşı koruyun"

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde su sayaçları ve tesisatlarının "don tehlikesi" ile karşı karşıya kaldığını belirterek, aboneleri konuya ilişkin önlem almaları hususunda uyardı.

Çetinavcı, yaptığı yazılı açıklamada, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde su sayaçları ve tesisatlarının soğuktan etkilendiğini belirtti.

Su sayaçlarının muhafaza altına alınması gerektiğine dikkati çeken Çetinavcı, şunları kaydetti:

"Açıkta olan su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılması ve cam yünü, talaş gibi çeşitli izolasyon malzemeleriyle izole edilmesi gerekir Hava sıcaklığının özellikle sıfırın altına düştüğü durumlarda açıkta bulunan su sayaçlarının kesinlikle muhafaza altına alınması lazım. Buz tutmuş su sayacı herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmamalıdır. Aksi takdirde ısı farkı sayacın patlamasına neden olabilir. Abonelerimiz alınan önlemlere rağmen, yaşayabilecekleri sorunların çözümüne yönelik, 185 numaralı telefondan yardım isteyebilirler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.