Bursa

68. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası

16:50 05 Ocak 2016
68. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası

 Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğünce 68. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası nedeniyle Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri hekimlerine ve sağlık personeli ile Bursalılara yönelik panel düzenlendi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde, Tüberküloz (Verem) hastalığıyla ilgili Türkiye'de yürütülen çalışmalar ve vatandaşların dikkat etmesi gerekenler ile hastalığın tarihçesi anlatıldı.

Panel açılışında konuşan Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Tülay Keskin, dünya nüfusunun üçte birinin verem mikrobu ile karşılaşmış ve mikropla karşılaşan ortalama her 10 kişiden birinde verem hastalığının gelişebilecek olması sorunun tümden çözümünü güçleştirdiğini söyledi.

Keskin, veremle savaşta hasta, hasta yakınları, doktorlar ve ilgili devlet kurumlarının işbirliğinin önemli olduğunu belirterek, "Verem tedavisi mümkün olan ancak tedavinin yarım bırakılması ya da ilaçların düzgün kullanılmaması durumunda ilaca dirençli hale gelen, bulaşıcı ve öldürücü olabilen bir hastalıktır" diye konuştu.

Prof. Dr. Ercüment Ege başkanlığındaki etkinliğe konuşmacı olarak Keskin ve Prof. Dr. Mehmet Karadağ ile Doç. Dr. Emel İrgil katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.