Bursa

UİB'de Malezya pazarına ihraç imkanları anlatıldı

15:08 08 Ocak 2016
UİB'de Malezya pazarına ihraç imkanları anlatıldı

 Uludağ İhracatçı Birlikleri'nce (UİB) üyelerinin küresel pazardaki rekabet edebilirlik seviyelerini artırmak amacıyla düzenlene bilgilendirme seminerinde, Malezya pazarına ihraç imkanları anlatıldı.

Malezya pazarının artıları ve eksileri konusunda bilgi verilen seminerde konuşan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzmanı Özlem Akalın, Türkiye-Malezya Serbest Ticaret Anlaşması, Gümrük ve Menşei Uygulamaları konularıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Malezya pazarının Türkiye açısından ciddi önem taşıdığını belirten Akalın, "Malezya, Güneydoğu Asya ülkeleri arasında dengeli ekonomisi ve politik istikrarı ile son 20 yıl içerisinde çok önemli gelişmeler kaydetmiş bir ülke konumundadır" diye konuştu.

Akalın, şunları kaydetti: 

"Türkiye'den Malezya'ya yapılan ihracatta, tütün, zırhlı tank, ev tekstili, işlenmiş gıda, halı, kumaş, iplik, eşarptan oluşan tekstil ürünleri ve makineler yer almaktadır. Bu bağlamda bizce iki ülke arasında ticaret hacmine en büyük katkıyı yapacak sektör, hizmetler sektörüdür. Malezya gelişme yolunda bir ülke olduğundan, her alanda Ar-Ge yatırımlarına ve teknolojiye ihtiyacı vardır. Malezya sanayini oluşturan imalat sanayi sektörünün birçoğu Batı kaynaklı teknoloji kullanmaktadır." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.