Bursa

"Çocuk Hakları Çalıştayı"

20:50 08 Ocak 2016
"Çocuk Hakları Çalıştayı"

 Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, TBMM'nin çocuk hakları komisyonu bulunmadığını ifade ederek, "Bu komisyonun kurulması için her baro, kendi ilindeki milletvekiline ulaşacak ve mutlaka mecliste çocuk hakları komisyonu kurulmasını sağlayacak" dedi.

Demiröz, Türkiye'nin 40 ilinden gelen baro temsilcilerin katılımıyla bir otelde düzenlenen "Çocuk Hakları Çalıştayı"nda gazetecilere yaptığı açıklamada, toplum olarak çocuklara yeterince değer verilmediğini söyledi.

Çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismar gibi olumsuzlukları giderebilmek ve toplumun dikkatini çocuklara çekmek amacıyla çalıştayı düzenlendiklerini anlatan Demiröz şunları söyledi:

 "Şunu unutmayalım ki ölüme, cinsel tacize, aile içi şiddete, tüm istismarlara terk ettiğimiz çocuklarla bizim çocuklarımız yarın aynı ülkede yaşayacak. Eğer çocuklar bu ülkenin geleceği ise çocuklar için bir şey yapmalıyız. Eğer bu çocuklarla ilgilenmez, gelecekleri konusunda bir şeyler yapmaya başlamazsak, Türkiye'nin geleceği yok olur. Daha dün denizlere girdiğimiz sahillere çocuk cesetleri vuruyor. Çocuklar ölüyor, şiddete maruz kalıyor ama bununla ilgilenmiyoruz. Bu travmaları aşmanın yegane yolu, toplumun artık çocuklara dönüp bakması, onların sesini duymasıdır." 

Her baronun çocuk hakları komisyonu bulunduğunu hatırlatan Demiröz, komisyonların Türkiye'nin dört bir yanında kış koşullarına rağmen verimli çalışmalar yaptıklarını aktararak, "Bunlardan bir tanesi, şu anda TBMM'nin çocuk hakları komisyonu yok. Bu komisyonun kurulması için her baro, kendi ilindeki milletvekiline ulaşacak ve mutlaka mecliste çocuk hakları komisyonu kurulmasını sağlayacak. Tüm birikimlerimizi komisyon kararıyla aktararak çözümler arayacağız" dedi.

Demiröz, baroların kendi ilindeki çocuk haritasını çıkartacağını söyleyerek, "Küçük yaşta çalıştırılan çocuklardan, aile içi şiddete maruz kalmış ya da istismara maruz kalmış çocukların çocuk haritasını çıkartacağız. Çok kısa zamanda buna başlanacak. Amacımız, çocuklara yönelik dayatmaların sona ermesidir. Kirlettiğimiz dünyanın bedelini çocuklara ödetiyoruz. Gelecekte de öfkeyle, kinle büyütülen bu çocukların topluma bedel ödeteceği unutulmasın" sözlerine yer verdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.