Bursa

Spor kulübünden Suriyeli öğrencilere Türkçe eğitim

11:22 19 Ocak 2016
Spor kulübünden Suriyeli öğrencilere Türkçe eğitim

Daha fazla öğrenciye Türkçe eğitimi vermeyi planladıklarını ifade eden Taştan, "Mülteci Suriyeli kardeşlerimizin güzide evlatlarına uyum sağlaması açısından Türkçe dersleri vermeyi düşündük. Burada 25'e yakın öğrencimiz Türkçe eğitimi alıyor. Ancak İnegöl yerelinde 25 tane öğrenciye Türkçe öğretmek yeterli değil" dedi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, bir spor kulübü tarafından ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli öğrencilere buradaki yaşama uyum sağlayabilmeleri için Türkçe eğitimi veriliyor.
İnegöl Uludağ Gençlik Spor Kulübü ve İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED) Başkanı Ahmet Taştan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İnegöl Belediyesinin Süleymaniye Mahallesi'ndeki Bilgi Kültür Evinde Türkçe bilen Suriye kökenli bir öğretmen tarafından yaklaşık 25 öğrenciye Türkçe dersi verildiğini söyledi.

İlerleyen günlerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle irtibata geçerek uygun olan okullarda böyle eğitimler vermeyi planladıklarını belirten Taştan, Suriyeli ailelerin giyim, gıda ve barınma ihtiyaçlarını karşıladıklarını diğer kurum ve kuruluşlarla beraber karşılamaya çalıştıklarını aktardı.

Taştan, İnegöl'e gelen Suriyelilerin adaptasyon problemi yaşadıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu kışta insanları açıkta bırakmayı istemediğimiz gibi onların kültürel anlamda İnegöl'ün, Anadolu'nun kültürüne ayak uydurması için gerekli çalışmanın yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Barınma bir nebze halloldu ama kültürel kaynaşmayı sağlamamız gerekiyor. Bir çok sivil toplum kuruluşu bu anlamda çalışmalar yapıyor. Bizler de Uludağ Gençlik Spor Kulübü olarak İnegöl'e böyle bir katkı sunmaya çalışıyoruz. Yardımcı olanlara çok teşekkür ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.