Bursa

Bursa'nın yeni tramvay hattı

15:10 20 Ocak 2016
Bursa'nın yeni tramvay hattı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Uluslararası ve Şehirlerarası Otobüs Terminali ile kent meydanını bağlayacak "T2 Tramvay Hattı"na ilişkin, "Anayol üzerindeki 9 istasyonun her birine ayrı mimari değere sahip üst geçitler yapılacak" dedi.

Altepe, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul Caddesi Kentsel Dönüşüm" ve "T2 "Tramvay Hattı" projelerinin tanıtım toplantısında, İstanbul yolunda bugüne kadar önemli bir dönüşüm sağlanamadığını söyledi.

Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi olarak bu yolda çalışmalara başladıklarını belirten Altepe, "Beşyol Kavşağı'nın doğu cephesindeki yaklaşık 20 bin metrekarelik alanın dönüşümü için düğmeye basıldı. İstanbul Caddesi'nde 60 binanın kamulaştırması için 40 milyon lira harcadık. Kimseyi mağdur etmeden dönüşümü etap etap gerçekleştireceğiz. Yol kenarındaki kamulaştırılan binalar, yıkım işlemleri için boşaltıldı" diye konuştu.

"Kentsel dönüşüm projesiyle eş zamanlı olarak yürüyecek T2 Kent Meydanı-Terminal Tramvay Hattı ile bölgenin kaderi sil baştan değişecek" diyen Altepe, bölgeyi konut ve ticaret alanı olarak etaplara ayırdıklarını dile getirdi.

Altepe, bölgeye yapılacak yatırımların fazlasıyla geri döneceğini anlatarak, şöyle devam etti:

"İstanbul Yolu'nun ortasından gidecek 9,4 kilometre uzunluğundaki, 11 istasyonlu T2 Kent Meydanı-Terminal tramvay hattı, ulaşım projesi olmasının yanında karayoluna estetik bir görüntü de kazandıracak. Anayol üzerindeki 9 istasyonun her birine ayrı mimari değere sahip üst geçitler yapılacak. Yapılacak yaya üst geçitlerinin mimarisi konusunda, gerek Türkiye, gerekse yurt dışındaki üst geçit örneklerini inceledik. Bursa'nın İstanbul girişi, bu estetik görüntüye sahip üst geçitlerle ayrı bir değer kazanacak. Bursa'ya en çok yakışan, tarihimizi, kültürümüzü yansıtan mimari projeler üzerinde çalışıyoruz. Sadece T2 hattı ve ilk etapta yaptığımız kamulaştırmalarla İstanbul yoluna 300 milyon liralık yatırım yapıyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.