Bursa

"Tüketici dostu Mustafa Koç"

11:13 25 Ocak 2016
"Tüketici dostu Mustafa Koç"

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatına tüketicilerin de çok üzüldüğünü belirtti. Tüketicilerin sorunlarını dakikasında çözen, müşteriye karşı hassas ve saygılı değerli bir iş adamını, büyük bir sanayiciyi kaybettiklerini belirten Yıldız, "Sayın Koç, tüketicilerden kendisine iletilen şikayetlerle bizzat ve dakikalar içinde ilgilenen ve müşterinin sorununu çözen, örneğine zor rastlanan bir patrondu" değerlendirmesini yaptı.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Vekili avukat Rıdvan Yıldız, tüketicilerin bir otomobil ya da çamaşır makinesiyle ilgili yaşadığı sorunları bizzat ilgilenerek çözüme kavuşturan merhum Mustafa Koç'un diğer holding ve şirket yöneticilerine örnek olması gerektiğini söyledi.

Koç'un tüketici hassasiyetine yönelik birçok örneğin bulunduğunu anlatan Yıldız, "Avukat arkadaşlarımdan birinin kıt kanaat imkanlarla satın aldığı otomobiliyle ilgili garanti süresi içinde serviste yaşadığı sorunu Mustafa Koç’un e-posta adresine iletmesinin ardından 3 dakika içerisinde, 'duyduğum olaya fevkalade üzüldüğümü bilmenizi isterim. Bizim için müşteri en önemli unsur her zaman müşteridir. Konuyu ilgililere aktarıp takip edeceğim' şeklinde cevap vermiş ve sorunun çözülmesine kadar ilgilenmiştir. Yine başka bir tüketicinin çamaşır makinesindeki problemi aynı hassasiyetle ilgilenerek çözümünü sağlamıştır. Türkiye'nin en büyük ve önemli holdinglerinden birinin başında olup, tüketicilerin bir otomobil ya da çamaşır makinesiyle ilgili yaşadığı sorunların çözümüne bu kadar değer vermesi örnek bir davranıştır. Diğer patronlar da Mustafa Koç'u örnek almalı" ifadelerini kullandı.

Ne kadar yoğun tempo içinde olunursa olunsun tüketicilerin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, "Bu vesileyle tüm dünya ülkelerinde ve ülkemizde binlerce kişiye istihdam kapısı olan sayın Mustafa Koç'u kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığımızı belirtmek isterim. Merhuma Allah'tan rahmet, iş dünyamıza ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.