Bursa

"Tahta bacağı"yla sağlık için odun kırıyor

12:29 27 Ocak 2016
"Tahta bacağı"yla sağlık için odun kırıyor

Bursa'da doğuştan sol bacağının diz altındaki kısmı olmayan ve bu yüzden takma bacakla yürüyebilen 79 yaşındaki Rıfat Çabuk, kendi deyimiyle sağlıklı kalmak için günde 8 saat odun kırıyor.

Merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Odun Pazarı'nda çalışan Çabuk, 27 yıl bir şirkette çalıştıktan sonra 1998 yılında emekli olduğunu söyledi.

Evde canı sıkıldığı ve kilo almaya başladığı için kendine iş aradığını anlatan Çabuk, "Hayata olumlu bakan bir kişiyim. Hem sağlık açısından hem de oyalanmak için 15 yıldır bu oduncuda baltamla odun kırıyorum. Ramazan ayında çalışmadım ve 95 kilo oldum. Ne kadar merdiven çıksam da zayıflayamadım. Burada ise odun kırarak hemen normal kiloma dönüyorum. Bu işi kilo almamak için, sağlıklı yaşam adına yapıyorum'' dedi.

Maddi durumunun iyi olduğunu, çocuklarının da bu işi yapmasına itiraz ettiğini dile getiren Çabuk, ''Beni gören aciz sanıyor, aslında öyle değilim. Benim kendime bir sözüm var; 'Alan el değil veren el olacağım.' Evim var, maaşım var, her şeyim var çok şükür. İş yok ülkede diyorlar öyle değil. Masa başı iş istemesinler, ben burada günlük 100 lira kazanıyorum. 08.00'de işe gelip, 16.30'da gidiyorum. Şimdiki gençler kolaya kaçıyor'' diye konuştu.

Tahta bacağıyla zorlanmadan odun kırabildiğini belirten Çabuk, ''8 yaşında köyde yürüyemiyordum. Ablalarım beni getirip götürüyordu. Bir kişi, bana tahtadan bacak yaptı. Dedem de karşılığında bu kişiye buzağı hediye etti. Şimdi her şey çok güzel Allah'a şükür'' ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.