Bursa

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

13:03 09 Şubat 2016
Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Bursa'da, "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" çerçevesinde, sinema sanatçısı Eşref Kolçak'ın katılımıyla dumansız hava sahası için gökyüzüne beyaz ve mavi balonlar bırakıldı.

Kolçak, Bursa Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Çekirge Devlet Hastanesinin bahçesinde düzenlenen etkinlikte, sigarayı bıraktıktan sonra 10 yıl gençleştiğini hissettiğini söyledi.

Sağlıklı bir hayat için sigarayı bırakma çağrısında bulunan Kolçak, şöyle konuştu:

"Ben, 30 yıl günde en az 2 paket sigara içtim. Bana doktorum 'Eşref ağabey sigarayı bırak hiçbir şeyin yok' dedi. Çıkardım, paketi oraya koydum. O gün, bugün bir daha sigara içmiyorum. Şimdi filmlerde de içmiyorum artık. Sigaraya 1941'de başladım, 1971'de de bıraktım. O günden beri bir daha ağzıma ne sigara ne de dumanını aldım. Hatta evime gelen arkadaşlara da 'Çıkın balkonda istediğiniz kadar için ama evimde sigara içmeyin' diyorum. Her şeyin bir çaresi var ama sigarayı bıraktığınızda bütün çareleri siz kendiniz oluşturmuş olursunuz. Bunu sakın unutmayın."

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın da yaşama dumansız bir sayfa açmak adına balon bırakma etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Sigarayı bırakalım ama hobilerimizi, sanatı, sinemayı, Eşref Kolçak'ı bırakmayalım" dedi.

Konuşmaların ardından dumansız hava sahası için gökyüzüne beyaz ve mavi balonlar bırakıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.