Bursa

"Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı"

14:12 11 Şubat 2016
"Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı"

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen, bakanlık ve belediyelerin bürokratları ile akademisyenlerin "iş güvenliği" konusundaki bilgi ve birikimlerini aktaracağı "Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı" başladı.

Bir otelde düzenlenen konferansın açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, insan merkezli yönetim anlayışını benimsediklerini, vatandaşların sorun ve ihtiyaçlarına öncelik vererek hizmetlerde eşitliği ilke edinen bir titizlikle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Karlık, hizmetlerin sürdürülebilirliği noktasında iş sağlığı ve güvenliğini öncelikli konu olarak belirlediklerini ifade ederek, "Bu nedenle bu yıl ilki gerçekleştirilen bu konferansı düzenledik ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye belediyelerin temsilcilerini Bursa'ya davet ettik. İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin daha etkin, verimli yürütülmesi, mevzuat ve bilgi eksikliklerinin giderilmesi, iyi uygulama örneklerinin incelenmesi amacıyla böyle bir organizasyona gittik" diye konuştu.

Konferansın 3 gün süreceğini bildiren Karlık, birinci oturumda "Güvenlik Kültürü", "İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı'nın Getirdikleri" ve "Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi ve Temel İlkeleri"nin konuşulacağını, ikinci oturumda "İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri" ve "Yerel Yönetimlerde Denetim Mekanizmasının İşleyişi", üçüncü oturumda da "Yuvarlak Masa Toplantısı Sonuç Bildirgesi Sunumu" ve "Yerel Yönetim Kadrolarının Sistemdeki Yeri, Yükümlülükleri" konularının tartışılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.