Bursa

"Doğumuna Sahip Çık Projesi Sempozyumu"

14:54 17 Şubat 2016
"Doğumuna Sahip Çık Projesi Sempozyumu"

Dünya çapında yüzde 15 civarında olmasına karşın Türkiye'de yüzde 68’e ulaşan sezaryenle doğumun yerine normal doğumun teşviki amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi koordinasyonunda düzenlenen "Doğumuna Sahip Çık Projesi Sempozyumu", 19 Şubat Cuma günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Dr. Sare Davutoğlu'nun da katılımıyla yapılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kent Konseyi koordinasyonunda Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi, Türk Ebeler Derneği ve TEMAS Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği iş birliğiyle düzenlenen sempozyum, 19 Şubat'ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Konsey Başkanı Hasan Çepni, bu projeyle sezaryen oranının azaltılması ve normal doğumun teşvik edilmesini amaçladıklarını bildirdi.

Proje kapsamında sağlık çalışanlarına, bebek bekleyen çiftlere ve halka yönelik normal doğumun yararlarını kapsayan eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacağını aktaran Çepni, katılımcılara Kent Konseyi bünyesinde oluşturulacak eğitim merkezinde uzmanlar tarafından sertifikalı eğitim verileceğini duyurdu.

Sağlıklı gebelik ve sağlıklı doğumla sağlıklı nesiller için Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma başlattıklarını vurgulayan Çepni, şunları kaydetti:

"Türkiye'de örnek bir çalışmaya öncülük ediyoruz. Aynı zamanda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı da olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin koordinatörlüğünde Bursa Kent Konseyi olarak bizler de çalışmalarımızla sağlıklı kentlerin oluşumuna her zaman destek oluyoruz. Sağlıklı bir gelecek için atılan adımlarda normal doğumu destekliyor ve 'Doğumuna Sahip Çık Projesi Sempozyumu'na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bursalı hemşehrilerimizi de sağlıklı bir gelecek için duyarlı olmaya ve aynı zamanda kendisi de bir kadın doğum uzmanı olan Dr. Sare Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek sempozyumumuza davet ediyoruz."

Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Can Başaran da konuyla ilgili paylaştığı istatistikte, dünya çapında sezaryen olarak yapılan doğumların yüzde 15 civarındayken bu oranın Türkiye'de çok yüksek olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.