Bursa

Basketbolda maçın ardından

23:59 17 Şubat 2016
Basketbolda maçın ardından

Basketbol FIAT Türkiye Kupası çeyrek final maçında Anadolu Efes'i 67-66 yenerek yarı finale yükselen Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, hücumda kötü oldukları bir maçı savunmadaki iyi oyunlarıyla kazandıklarını söyledi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Sarıca, mücadele dozu yüksek ve kendileri için zor olan bir maçı geride bıraktıklarını vurgulayarak, "Hücum anlamında çok kötü oynadık. Ona rağmen bu tarz bir maçı kazanmak bizim için çok önemliydi. Savunma olarak çok iyiydik. Bu tarz turnuvaları maç maç düşünmek lazım. Biz ilk turu geçtik. Şimdi Fenerbahçe maçına hazırlanacağız" diye konuştu.

Pınar Karşıyaka oyuncusu Soner Şentürk, çok önemli bir galibiyet aldıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Kupanın favorisi yok ama en iyi takımlardan biri Anadolu Efes'ti. Baktığımız zaman iki tane dış isabetimiz var. Bu isabetlerle maç kazanmak kolay değil. Savunma konusundaki başarımız ve sertliğimiz mükemmeldi. Anadolu Efes, dış atışla maç kazanan bir takım. Bugün de attılar ama onları yüzde 36'larda tutmak hedefimizdi. Kritik nokta buydu."


- Anadolu Efes cephesi


Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, her iki tarafında yüksek ritimde defans yaptığına dikkat çekti.

Pınar Karşıyaka'nın galibiyeti hakettiğini vurgulayan Ivkovic, "Onlardan çok daha az pozisyonumuz vardı. Çok top kaybı yaptık. Bu da tabii ki oyun kontrolünün ana noktasıydı. Hedefimizin dışında kaldık. Daha çok şey öğrenmemiz gerekiyor. Önümüzde THY Avrupa Ligi maçı var. O maça konsantre olup çalışmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Efesli basketbolcu Birkan Batuk ise Ankara'da yaşanan terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirerek sözlerine başlarken, "İlk yarı istediğimiz gibi oynayamadık. İkinci yarı ise çok fazla hücum ribauntu verdik. Kaybettiğimiz içim üzgünüz. Bir hafta sonra Avrupa'da önemli bir maçımız var. İyi hazırlanıp bu karşılaşmaya çıkacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.