Bursa

Bağımlılıkla mücadale Büyükşehir Belediyesi himayesinde

15:30 22 Şubat 2016
Bağımlılıkla mücadale Büyükşehir Belediyesi himayesinde

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye desteğiyle hizmete açılan ve bağımlılıkla mücadele kapsamında faaliyet gösteren Gençlik ve Aile Destek Merkezi’nde (GADEM) incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, uyuşturucudan ve her türlü bağımlılıktan kurtulmak isteyenleri Doğanbey Kiremitçi Mahallesi’ndeki GADEM merkezine müracaat etmeleri istendi.

Merkezdeki incelemeler sonrasında açıklama yapan Altepe, son yılların en önemli sorununun madde bağımlılığı ve uyuşturucu olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak diğer tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Altepe, şunlartı kaydetti:

"Başta uyuşturucuyla mücadele olmak üzere madde bağımlılığı konusunda İl Emniyet Müdürlüğü ile faaliyet gösteriyoruz. Bu kapsamda Bursa'da GADEM'i açtık ve merkezde uyuşturucu ile madde bağımlılığına bulaşan gençlere ve ailelerine her türlü desteği sağlıyoruz. Onlar burada rehabilitasyona tabi tutuluyor. Bir irade ortaya koymaları, bu iradeyle uyuşturucudan kurtulabilmeleri sağlanıyor. Merkez hizmete açıldığı günden bu yana her geçen gün güçlenerek yoluna devam ediyor. Sosyolog ve psikologların yardımıyla madde bağımlılığı bulunan kişiler bu rahatsızlıklarından bir bir kurtarılıyor. Bunlardan bir kısmı hemen bir kısmı da belli bir süre sonra normal hayata dönüyor. Bu tür rahatsızlıkları bulunan herkesi GADEM'e davet ediyorum. Kiremitçi Hamamı'nın hemen karşısında yer alan ve ücretsiz hizmet veren merkezimiz kolay ulaşılabilirliğe sahip."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.