Bursa

Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi'nden İznik Belediye Başkanı Sargın'a ziyaret

18:16 22 Şubat 2016
Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi'nden İznik Belediye Başkanı  Sargın'a ziyaret

Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Ekselansları Audrius Bruzga ile Litvanya Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ı makamında ziyaret etti.

Makamda gerçekleştirilen ziyarette, İznik'in çinisi ve tarihi eserlerine hayran kaldığını belirten Bruzga Türkiye ve İznik ile kültürel değerlerini güçlendirmek için kardeş şehir konusunda çalışma başlatabileceklerini söyledi.

Brugza, Başkan Sargın'ı Litvanya'ya davet ederek, "Türkiye Cumhuriyeti 2023 yılında, Litvanya Cumhuriyeti ise 2018 yılında 100. yıl kutlaması gerçekleşecektir. Sizleri 100. yıl kutlamalarında kardeş şehir olarak görmek istiyoruz" dedi.

Başkan Sargın ise 4 kardeş şehirlerinin olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Sizlerle de beşinci kardeş şehire ulaşacağız. Kültürler arası alış verişler çok önemlidir. Geçtiğimiz aylarda Fransa Pithivers ile anlaşma yaptık ve ziyaret gerçekleştirdik. Kardeş şehirlerimiz ile karşılıklı görüşmeler devam ediyor" diye konuştu.

"Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olur" diyen Sargın, Bruzga ile Tunakan'a çini fincan takımı ile İznik hakkında bilgilerden oluşan kitap ve broşür takdim etti.

Büyükelçi Bruzga da "tatlı yiyip tatlı konuşalım" diyerek Başkan Sargın'a yöresel çikolata hediye etti.

Litvanyalı heyet ziyaretin ardından İznik Belediye Meclis Üyesi ve Kültür Komisyonu Üyesi Önder Erim eşliğinde İznik'in tarihi yerlerini ve çini çarşılarını gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.