Bursa

Bursa'da raylı sistem filosuna 4 yeni araç

13:06 23 Şubat 2016
Bursa'da raylı sistem filosuna 4 yeni araç

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk yerli tramvaylarından oluşan 6 araçlık filosuna, çift sürücü kabinli 4 yeni aracı daha ilave etti.

Kültürpark'taki tramvay garajında düzenlenen törende, çift kabinli 4 yeni tramvay daha Durmazlar firması tarafından Büyükşehir Belediyesine teslim edildi.

Törendeki konuşmasında, Bursa'yı demir ağlarla örme hedefine emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Heykel-Garaj T1 tramvay hattının ardından Kent Meydanı-Terminal T2 tramvay hattında bir taraftan imalata devam edildiği, diğer yandan bu hatta kullanılacak araçların da üretiminin tamamlanmaya başladığını söyledi.

Güçlü yerel yönetim ve yerli üretimin avantajlarını en iyi şekilde kullandıklarını dile getiren Altepe, "Bu araçları yurt dışından sipariş etseydik ancak iki yılda imalata başlayacaklardı. Şimdi ise biz 6 ay gibi kısa zamanda araçlarımıza kavuşmaya başladık. Bir taraftan yaklaşık 9 kilometrelik Kent Meydanı-Terminal hattında imalat başlarken, bu hatta kullanacağımız 4 tramvayımız hazır, sefere alıyoruz" dedi.

Bu araçları T1 hattında ve daha sonra da İstanbul Caddesi'nde kullanılacaklarını aktaran Altepe, "6 tramvayımız hazır olacak ve 6 dakikada bir sefer olacak. Bu araçlar dünya standartlarının bile üzerinde, çift sürücü kabinli, manevraya ihtiyaç duymadan iki yönlü de hareket edebilecek. İki yanındaki kapılarla da daha kullanışlı ve kabiliyeti yüksek araçlar. Kısa sürede üstün kalitedeki bu araçları üreten Durmazlar ailesini tebrik ediyorum. Türkiye'nin ve Bursa'nın gururu oldular. Sırada Samsun ve Kocaeli var ve yakında da inşallah bu araçlarımız Avrupa caddelerinde boy gösterecek. Yeni araçlarımız Bursa için hayırlı olsun" diye konuştu.

Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz da insanlığa hizmet kadar önemli bir şey olmadığını belirterek, bu hizmete vesile olanlardan emeği geçenlere kadar herkese teşekkür etti.

Kurban kesilmesinin ardından yeni araçlar Büyükşehir filosuna dahil olurken, ilk sürüşü de Altepe yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.