Bursa

Şehit savcı Kiraz'ın adının verildiği park açıldı

17:19 02 Mart 2016
Şehit savcı Kiraz'ın adının verildiği park açıldı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, terör örgütü DHKP-C mensupları tarafından 31 Mart 2015'te İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makamında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adının verildiği park hizmete girdi.

Adliye yanındaki parkın açılışında konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bu topraklarda, aziz vatanda yaşamanın büyük bedeller ödemeyi gerektirdiğini söyledi.

Millete hizmet edenlerin çok daha büyük bedeller ödediğini vurgulayan Yılmaz, "Tarih bunu bize böyle gösterdi. Bu aziz vatan üzerinde emelleri olan dış mihraklar, çeşitli dönemlerde farklı taşeronlar kullanmıştı. Taşeronlar değişir ama emeller değişmez. Şehidimiz Mehmet Selim Kiraz, öncesinde Hakkı amcanın çocuğuydu, şimdi bu toprağın evladıdır" ifadelerini kullandı.

Şehit savcının babası Hakkı Kiraz ise insanın evladını anlatması kadar zor bir şey olmadığını dile getirdi.

Oğluyla "ağabey kardeş gibi" olduklarını belirten Kiraz, "Takdiriilahi böyleymiş ama söz konusu vatansa, başımız gözümüz üzerine. Yemin ediyorum hiçbir tereddüdümüz yoktur. Bu ülkenin insanı çok asildir, ölüsünü de unutmaz. Bir Mehmet Selim gider, bin Mehmet Selim gelir. Bu ülke uğruna şehit olmak gerekiyorsa, bu görevin sırası bizim kapımıza geldiyse, bir oğlum daha olsa yine şehit vermeye razıyım" diye konuştu.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Parkı'nın hizmete alındığı törene, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Bulut, adliye personeli, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.