Bursa

Bursa'nın içme suyu havzaları koruma altında

14:36 07 Mart 2016
Bursa'nın içme suyu havzaları koruma altında

Bursa'nın içme suyunun temin edildiği Doğancı ve Nilüfer içme suyu havzalarında gerçekleştirilen bilimsel ölçüm ve tetkiklerin, Bursa'nın dünyanın en temiz ve sağlıklı sularından birini tükettiği gerçeğini kanıtladığını anlatan Çetinavcı, şunları kaydetti:

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Türkiye'nin en temiz içme suyu havzası unvanına sahip olduklarını bildirdi.

Çetinavcı, yaptığı açıklamada, BUSKİ Genel Müdürlüğü Doğancı ve Nilüfer içme suyu havzalarının 7 gün 24 saat boyunca gözetlendiğini belirterek, mobil ekiplerin yanı sıra uydu görüntüleriyle de içme suyu havzalarının gözetlendiğini belirtti.

Türkiye'nin en temiz içme suyu havzası unvanına sahip olduklarını ifade eden Çetinavcı, "Havza temizliğinin sürekliliği noktasında, yetki sınırları içerisinde en etkin mücadeleyi sergiliyoruz. Sağlıklı ve nitelikli içme suyu teminiyle birlikte içme suyu havzalarının da temizliği noktasında büyük gayret sarf ediyoruz" diye konuştu.

"İçme suyu havzalarımızın etrafında yapılaşmanın olmaması, havzaların temiz kalmasını sağlayan en önemli etken. Havzaların önümüzdeki süreçte de temiz kalmasının temel koşulu bölgede yapılaşmaya izin verilmemesinden geçiyor. Biz bu konuda yasaların verdiği yetki ve Büyükşehir Belediyemizin yol göstericiliğiyle bu alandaki mücadeleye de hazırız. BUSKİ olarak, temizliği bilimsel raporlarla da kanıtlanan Türkiye'nin en temiz içme suyu havzasını korumanın kararlılığındayız. Bu, bizim için bir görev olmasının yanında, yaşadığımız şehri torunlarımızdan ödünç aldığımız anlayışının da vicdani sorumluluğudur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.