Bursa

Hidrosefali hastası oğlunu bir an bile yalnız bırakmıyor

10:55 08 Mart 2016
Hidrosefali hastası oğlunu bir an bile yalnız bırakmıyor

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Meltem Hacıoğlu, doğuştan hidrosefali rahatsızlığı olan 6 yaşındaki oğlunun bir an bile yanından ayrılmıyor.

Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "beyinde su toplanması" olarak bilinen hidrosefalinin oğlu Yusuf'un başının normalin üzerinde büyümesine yol açtığını söyledi. Büyüme dolayısıyla oğlunun yürürken dengesini sağlayamadığını anlatan Hacıoğlu, "Bir anaokulunun özel eğitim sınıfında 2 yıldır eğitim alıyor. Ben de onun ihtiyaçlarını karşılamak için haftanın belirli günleri özel eğitim sınıfına, belirli günleri de rehabilitasyon merkezine götürüyorum" diye konuştu.

Oğlu için tüm gününü okulda geçirdiğini belirten Hacıoğlu, "Sınıftan dışarı veya tuvalete gitmek istediğinde ona eşlik ediyorum. Başlarda kendimi güçsüz hissediyordum fakat zamanla oğlumun okula uyum sağladığını gördükçe kendimi psikolojik ve fizyolojik anlamda daha güçlü hissetmeye başladım" dedi.

Anne Hacıoğlu, oğlunun hidrosefali rahatsızlığıyla dünyaya geleceğini doğum yapmadan 3 ay önce öğrendiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Hiç umutsuzluğa kapılmadım. Yusuf, 2 aylık, 1,5 ve 3 yaşında olmak üzere toplam 3 ameliyat geçirdi. Sıkıntılar yaşadık. İlk ameliyatını olduğunda ben hiç dışarı çıkmadan ona 6 ay boyunca hastanede baktım. Daha sonra oğlum, 4 yaşındayken okula başladı. Önceleri uyum problemi yaşasa da sonra okulu, arkadaşlarını ve öğretmenlerini çok sevdi. Öğretmenleri de onu çok seviyor ve Yusuf'un zeki bir çocuk olduğunu söylüyor. O da büyüyünce doktor olmak istiyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.