Bursa

"UÜ 5. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri"

14:42 09 Mart 2016
"UÜ 5. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri"

Uludağ Üniversitesince (UÜ) 15-16 Mart'ta düzenlenecek "5. Ar-Ge Günleri"ne dünyaca ünlü bilim insanları ve Türkiye'nin önde gelen firmalarının Ar-Ge yöneticileri konuşmacı olarak katılacak.

UÜ Proje Yönetim Merkezinden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Görükle Yerleşkesindeki Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek etkinlikte, üniversite ve sanayinin "3. nesil üniversite" vizyonu çerçevesinde bir araya getirilmesi, üniversitede halen yürütülen veya yürütülmesi planlanan projelerin kamu, sanayi ile özel sektörle paylaşılması ve etkin çalışma gruplarının oluşturulması amaçlanıyor.

Beş ayrı panelin düzenleneceği etkinlik kapsamında, "Havacılık, Uzay ve Savunmanın Bugünü ve Yarını" paneline TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünden Doç. Dr. Lokman Kuzu, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi ve TÜRKSAT AŞ. Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül konuşmacı olarak yer alacak.

"Yaşamın Her Alanında Teknoloji" panelinde de Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı ve MIT Koch Kanser Araştırma Merkezi üyesi Dr. Canan Dağdeviren, Stanford Üniversitesi Genom Teknoloji Merkezinde görev yapan Dr. Naşide Gözde Durmuş birer konuşma yapacak.

5. Ar-Ge Günleri kapsamında düzenlenecek "İyi Fikir Yarışması"nda birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye de 2 bin 500 lira ödül verilecek. Ayrıca dereceye girenlere 150 bin, 75 bin ve 30 bin lira iş fikri desteği sağlanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.