Bursa

Bursa'daki "gürültü" cinayetiyle ilgili davada karar

12:48 10 Mart 2016
Bursa'daki "gürültü" cinayetiyle ilgili davada karar

Bursa'da, Eylül 2014'te otomobille gürültü yaptıkları gerekçesiyle tartıştığı 3 kardeşi öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet, yardım ettiği gerekçesiyle babasına da 25 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Umut (32) ve babası Hurşit Çetin (63), hayatını kaybeden Şefik, Ferit ve Emrah Ece'nin yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Otomobille spin atıp gürültü yaptıkları için tartıştığı 3 kardeşi öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Umut Çetin ve babasının avukatları, müvekkillerinin kavga sırasında kendilerini savunduklarını öne sürerek tahliyelerini talep etti.

Umut Çetin, olay günü söz konusu aracın patinaj yaptığını söyledi. Babasının bu kişileri uyardığını belirten Umut Çetin, şöyle konuştu:

"Bunun üzerine tartışma başladı. Ben de onlara babamla düzgün konuşmalarını söyledim. Bu sırada içlerinden biri elime vurdu ve kavga başladı. Yere düşünce babama ve bana vurmaya başladılar. Belimdeki silahlardan biri yere düştü. Biri silahı alıp bana doğrulttu ancak ateş edemedi. Ben de belimdeki diğer silahı alıp silah doğrultan kişiye doğru ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Kendimizi savunduk. Teslim olmaya giderken de polis ekipleri bizi yakaladı."

Hurşit Çetin de oğlunun üzerinde silah olup olmadığını bilmediğini iddia etti.

Hayatını kaybedenlerle aralarında husumet olmadığını dile getiren Hurşit Çetin, oğlunu azmettirmediğini savundu.

Maktullerin annesi Elmas (52) ve babası Fedai Ece (65) ise sanıklara en ağır cezanın verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Umut Çetin'i "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Hurşit Çetin'i ise 25 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde, 7 Eylül 2014'te Şefik (27), Ferit (25) ve Emrah Ece (26) kardeşler ile aynı sokakta market işleten Hurşit ve oğlu Umut Çetin arasında gürültü meselesi yüzünden tartışma çıkmıştı. Tartışmanın ardından tabancayla vurulan kardeşler, hayatını kaybetmişti. Olay yerinden araçla kaçan baba oğul, polis tarafından yakalandıktan sonra mahkemece tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.