Bursa

Erzurum'un "1001 Hatim Duası" geleneği Bursa'ya taşındı

16:39 13 Mart 2016
Erzurum'un  "1001 Hatim Duası" geleneği Bursa'ya taşındı

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu ve İl Müftülüğü tarafından tarihi Ulu Camii'nde, Erzurum'da beş asırdır sürdürülen "1001 Hatim Duası" programı yapıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci, Erzurum'un kurtuluşunun 98'inci, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95'inci yıl dönümleri dolayısıyla öğle namazı sonrası gerçekleştirilen etkinliğe, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Dernek Başkanı Ömer Ömeroğulları ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okunan Hatim Duası etkinliğinin ardından katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Sekmen, etkinlik sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, "1001 Hatim Duası" geleneğinin Erzurum'da 500 yıldır sürdürüldüğünü söyledi.

Bu geleneğin Bursa'da da devam ettirilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Sekmen, "Ayrıca Erzurum'un da düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yılını kutluyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimize de rahmet diliyoruz. Ayrıca bu hatimleri organize eden Bursa Erzurumlular Federasyonuna, Bursa Müftülüğüne teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Ömeroğulları da Erzurum'daki geleneği Bursa'ya taşıdıklarını ifade ederek, "İsmi 1001 hatim olarak başlamış ama bugün geldiğimiz noktada Erzurum'da 24 bini buldu, Bursa'da 24 bini buldu. Gelecek yıl inşallah bu hususta yarış içerisindeyiz. Erzurum'u geçmiş olacağız. Bugün de 4'üncüsünü burada icra ettik. Bursa il müftülüğüne ve benimseyerek iştirak eden tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim" diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.