Bursa

Türkiye teröre karşı tek vücut

16:05 14 Mart 2016
Türkiye teröre karşı tek vücut

Bursa ve Balıkesir'deki bazı sivil toplum kuruluşları, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Bursa Sanayici İş Adamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan, yazılı açıklamasında, Ankara'da yaşanan saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Patlama sonucu yaralananlara acil şifalar temenni eden Baylan, "Gelinen noktada tahammül sınırının kalmadığı ortadadır. Ancak ülkede kaos ve güvensizlik ortamı oluşturmak isteyenlere fırsat vermemek adına, zor da olsa sabrı ve metaneti elden bırakmamak gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.

Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya da terör saldırısının doğrudan Türkiye'nin barış ve huzurunu hedef aldığını belirtti.

Kaya, hiçbir sorunun çözümünde şiddetin tek seçenek olamayacağı düşüncesiyle Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısını lanetlediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu saldırının asıl amacı, toplum içerisinde yılgınlık ve korku yaratarak birlik ve beraberliğimize gölge düşürmektir. Tarihimizin ışığıyla bu zor günlerden de birbirimize daha sıkı kenetlenerek, barış ve huzur içerisinde çıkabileceğimize olan inancımız tamdır. Bu noktada, huzur, birlik ve demokrasi isteyenlerin, bu ülkede birlikte barış içerisinde yaşamak isteyenlerin mutlaka kazanacağı inancıyla, bu elim saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz."

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) de siyasi görüş ve diğer tüm farklılıkların bir kenara bırakılarak, teröre karşı tek ses, tek vücut olunması çağrısında bulundu.

"Gün 'Ben Türkiye'yim' deme günüdür. Vakit birlik, dirlik, kardeşlik vaktidir" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, şunlara yer verildi:

"Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, birbirimize daha fazla kenetlenmek, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır. Aziz milletimiz omuz omuza vererek bu karanlık dönemi atlatacaktır. Sahip olduğu tecrübe ve sağduyu ile ülkemiz üzerine oynanan bu kanlı oyunu bozacak, teröre teslim olmayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Acımız çok büyük, başımız sağolsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.