Bursa

Türkiye teröre karşı tek vücut

11:53 22 Mart 2016
Türkiye teröre karşı tek vücut

Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) öncülüğünde, kentteki 22 sanayici ve iş adamları derneğinin (SİAD) temsilcileri, Ankara ve İstanbul'daki terör saldırılarına ortak deklarasyon ile tepki gösterdi.

Bursa'daki SİAD'lar adına hazırlanan ortak deklarasyon, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Uluslararası Patent Birliği (UPB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı tarafından okundu.

Öztahtalı, 13 Mart'ta Ankara'da masum insanları hedef alan hain saldırının herkesi yasa boğduğunu, bu acının hemen ardından İstanbul'da meydana gelen saldırıyla bir kez daha sarsıldıklarını belirtti.

Terör eylemlerinin ülkenin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik olduğunu vurgulayan Öztahtalı, "Bu saldırılar karşısında milletçe sağduyumuzu korumalıyız. Hiçbir sorun, şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz." diye konuştu.

Öztahtalı, çirkin saldırıları gerçekleştirenlerin, terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağını bilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ülkede kaos ve güvensizlik ortamı oluşturmak isteyenlere fırsat vermemek adına metaneti elden bırakmamamız ve insanlığın ortak değerleri etrafında kenetlenmemiz gerekmektedir. Bu düşünceden hareketle yola çıkan ve kent ile ülke ekonomisine yön veren sanayici ve iş adamlarından oluşan Bursa SİAD'ları, ortak irade ortaya koyarak terörü hep birlikte lanetliyoruz. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın hassasiyetinin farkında olarak gerekli barış ve huzur ortamının tesis edilmesi adına tüm çevrelere önemli görevler düşmektedir."

Türk milletinin geçmişte var olma mücadelesi vererek, her tülü sorunu ortak dayanışma, kararlılık, cesaret ile aştığını ve kendi kaderini yazma iradesi gösteriğini anlatan Öztahtalı, terör karşısında da aynı kararlılığı göstererek, Türk milletinin dik bir şekilde ayakta kalabileceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.