Bursa

Bursa'da "uçak fabrikası" kurulmasıyla ilgili girişimler

10:54 30 Mart 2016 1 Yorum Var
Bursa'da "uçak fabrikası" kurulmasıyla ilgili girişimler

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uçak fabrikası kurulması girişimlerine ilişkin, "Havaalanı, otomotiv test merkezi derken uçak fabrikası da Yenişehir’e nasip olacak herhalde. Nasipte orası varmış gibi duruyor" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamil ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Ankara Yolu’ndaki yeni başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede, Yenişehir’e yapılması muhtemel yatırımlar ele alındı.

Altepe, Yenişehir’in yeni dönemde uçak fabrikasına sahip olacağını ifade ederek, Gökçen Grubu tarafından Almanya’da satın alınan uçak fabrikasının benzerinin yine aynı grup tarafından Bursa’da kurulacağını aktardı.

İlçenin başta otomotiv test merkezi olmak üzere birçok konuyla Türkiye gündemine geldiğini hatırlatan Altepe, "Havaalanı, otomotiv test merkezi derken uçak fabrikası da Yenişehir’e nasip olacak herhalde. Nasipte orası varmış gibi duruyor" ifadelerini kullandı.

Uçak fabrikasının ardından sektörle ilgili yerleşimlerin de bu ilçede konuşlanmasının mantıklı olacağına değinen Altepe, “İnşallah ilerleyen günlerde bu işin fakültesi de kurulur. Sektör birçok bileşeniyle bu güzide ilçemize yerleşmiş olur” görüşünü aktardı.

Çelik ise "bütünşehir" uygulaması kapsamında ilçenin hizmet yağmuruna tutulduğunu belirtti.

Yolların kırsal mahallelere varıncaya kadar sıfırdan düzenlendiğini, başta dere ıslahları olmak üzere altyapının büyük ölçüde yenilendiğini vurgulayan Çelik, sadece yol için 50 milyon liraya yakın haracama yapıldığını bildirdi. Tüm bunların kendi bütçeleriyle yapılmasının imkansız olduğuna işaret eden Çelik, "Yeni belediye binamızın yapımında da Büyükşehir’in desteğini bekliyoruz. Bu yönde hazırlıklarımız var. Arzu ettiğimiz bir şey. İnşallah bu dönem hayata geçmiş olacak" açıklamasında bulundu.

Kamil de ilçeye kazandırılan prestij yatırımlar nedeniyle Altepe’ye teşekkür ederek, yeni belediye binasının hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı Çelik, ziyaret anısına Altepe’ye çiniden vazo hediye etti. AK Parti İlçe Başkanı Kamil de kozadan yapılmış Türk bayrağı tablosu takdim etti.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Gidin bi oralar temiz kalmıştı. Oraları pisletin. En verimli arazilere beton yapın. 
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.