Bursa

BTSO Lojistik Konseyi Başkanı Çepni:

15:24 31 Mart 2016
BTSO Lojistik Konseyi Başkanı Çepni:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Lojistik Konseyi Başkanı Hasan Çepni, "Yenişehir Havaalanı'ndaki kargo depolarını hayata geçirerek, Bursa'da hava kargo taşımacılığını başlatmalıyız. Bursa, lojistikte önemli bir merkez olacaksa hava kargoları mutlaka faaliyete geçmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çepni, BTSO öncülüğünde kurulan "Sektörel Konsey" yapılanmasının Türkiye'ye rol model olduğunu belirtti.

Çepni, Bursa'nın "Hızlı Tren Projesi", "İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu" ve BTSO liderliğinde çalışmaları yürütülen Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) Projesi ile ülke ekonomisine büyük katkılar sunacağına değinerek, "Yenişehir Havaalanı'ndaki kargo depolarını hayata geçirerek, Bursa'da hava kargo taşımacılığını başlatmalıyız. Bursa, lojistikte önemli bir merkez olacaksa hava kargoları mutlaka faaliyete geçmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur da TEKNOSAB Projesinin lojistik avantajları ve ileri teknoloji üretim merkezi kurgusuyla ihracata büyük katkı sunacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"BTSO öncülüğünde kurulma işlemleri tamamlanan TEKNOSAB, kent sanayisinin gelecek 100 yılına yön verecek. Bursa'nın gelecek vizyonunu oluşturan TEKNOSAB, liman, demiryolu ve karayolu entegrasyonu, lojistik köyü ve modern alt yapısı ile Türkiye'ye büyük değer katacak. TEKNOSAB, lojistik avantajları ve ileri teknoloji üretim merkezi kurgusuyla sadece bölgemizin değil, ülkemizin ihracatına ve katma değerli üretimine büyük katkı sunacak. BTSO olarak TEKNOSAB'ın yanı sıra kent ve ülke ekonomisine değer katacak yeni projelere devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.