Bursa

OİB Başkanı Sabuncu:

12:22 17 Nisan 2016
OİB Başkanı Sabuncu:

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, Türkiye'nin Meksika'ya otomotiv ihracatının mart ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 28 arttığını belirterek, ithalat ağırlıklı otomotiv yan sanayisi olan bu ülkenin Türk sanayicileri için güçlü bir potansiyeli bulunduğunu bildirdi.

Sabuncu, yazılı açıklamasında, Amerika kıtasında yan sanayi alanında en büyük organizasyonlardan biri kabul edilen PAACE Automechanika Meksika Fuarı'na milli düzeyde katılım sağladıklarını, Avrasya bölgesinde her geçen yıl önemini artıran Automechanika İstanbul'da da "alım heyeti" organizasyonu gerçekleştirdiklerini aktardı.

Amerika kıtasından firmaların satın alma yetkililerini katılımcı firmalarla buluşturan bir organizasyon olarak öne çıkan PAACE Automechanika Meksika Fuarı'nda 21 ülkeden 470 şirketin temsilcilerinin yer aldığını ifade eden Sabuncu, OİB öncülüğünde fuara katılan 11 Türk firmasına ise yaklaşık 20 bin profesyonel ziyaretçinin ilgi gösterdiğini vurguladı.

Türkiye'nin Meksika'ya otomotiv ihracatının yılın ilk ayında kayıpla başladığını, şubattan itibaren yükselişe geçtiğini bildiren Sabuncu, "Şubat ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 56 artışla 25 milyon dolarlık ihracatımız oldu. Meksika'nın da içinde bulunduğu Kuzey ve Güney Amerika ülkeleri grubuna ihracat da mart ayında yüzde 5 artışla 96 milyon dolar oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Sabuncu, Meksika'nın gerek düşük üretim maliyetleri gerekse ABD pazarına yakınlığı nedeniyle hatırı sayılır oranda otomotiv yatırımları çeken bir ülke olduğuna dikkati çekti.

Meksika'nın ithalatında otomobil ve otomotiv yan sanayisinin büyük pay sahibi olduğuna işaret eden Sabuncu, "İthalatta ilk sırayı otomotiv yan sanayisi alıyor. Ülkenin toplam otomotiv ithalatının yüzde 64'ünü otomotiv yan sanayisi ürünleri oluşturuyor. Meksika'ya martta ihracatımız yüzde 28 arttı. İthalatı ağırlıklı otomotiv yan sanayisi alanında olan ülke, Türkiye otomotivi için güçlü bir potansiyel barındırıyor. Bu yıl gerek yan sanayi gerekse ticari ve yolcu taşımaya mahsus araçlar bakımından ihracatımızı artıracağımıza inanıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.