Bursa

Aday öğretmenlere tiyatral seminer

09:01 05 Mayıs 2016
Aday öğretmenlere tiyatral seminer

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yıldırım Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin ortaklaşa hazırladığı seminerde aday öğretmenlere öğretmenlik hayatlarında karşılaşabilecekleri problemler tiyatral şekilde anlatıldı.

Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen programa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve şube müdürleri ile Yıldırım ilçesinde görev yapan aday öğretmenler katıldı.

Yıldırım Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Başkanı Zerrin Kurueş, Yıldırım'da görev yapan rehber öğretmenler ve Uludağ Üniversitesi ilgili bölüm öğrencilerinin hazırladığı programda kaynaştırma öğrencilerine yaklaşım, akran zorbalığı, ilgili aile, ilgisiz aile, kaygılı aile ve öğretmenlerin öğrencilere karşı ön yargıları gibi konular işlendi.

Büyük bir beğeniyle izlenen programın sonunda konuşan Sarıkaya, "İzlediğimiz programda öğretmenlik hayatımız bir film şeridi gibi gözümüzün önünden geçti. Sizlerin bu heyecanını görmek bizleri de heyecanlandırdı. Türkiye ve Bursa adına çok büyük bir umudumuz var. Özellikle öğretmenin öğrenciye karşı ön yargılı tutumunu konu alan gösteri sizlerin meslek hayatınızda en çok dikkat etmeniz gereken alan olacaktır. Heyecanınız hiç bitmesin sizleri saygıyla selamlıyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.