Bursa

BALKANTÜRKSİAD'tan 11 yeni proje

19:23 05 Mayıs 2016
BALKANTÜRKSİAD'tan 11 yeni proje

Balkan Rumeli Sanayici ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Başkanı Levent Bilek, 11 yeni projeyle Bursa'nın ekonomik ve kültürel zenginliğine güç katacaklarını bildirdi.

Bir alışveriş merkezinin toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bilek, BALKANTÜRKSİAD'ın 5 yılı tamamladığını, yeni dönemdeki projelerini yeni, devam eden ve gelenekselleşen olarak 3'e ayırdıklarını söyledi.

Bilek, 18 proje ve 11 çalışma grubuyla sosyal ve çalışma hayatına damga vurmayı planladıklarını belirterek, kuruluşlarından bu yana Anadolu ile Balkanlar arasında önemli bir köprü oluşturduklarını, yeni dönemde de etkinliklerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

Artan üye sayıları ve yeni projelerle büyümeye devam edeceklerini aktaran Bilek, 2016-2018 döneminde uygulamaya geçirecekleri kuluçka merkezi, girişimcilik, kalite belgelendirme, BALKANTÜRKSİAD Ormanı, üye sadakat kartı (BAL-KART), sosyal akademi, gençlik platformu, Balkan barış parkı, Balkan sanayi konseyi projeleri hakkında bilgiler verdi.

Girişimcilik projesiyle, melek yatırımcılık bilincini oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Bilek, "Bunun için seminerler düzenlenecek ve girişimciyle yatırımcının bir araya geleceği tanıtım günleri düzenlenecek, girişimcilerin sermaye ve bilgiyle desteklenmesi sağlanacaktır. Dernek yönetim yapısında 'Kalite Yönetim Standartları' projesiyle de kurumsallaşmayı tamamlamayı amaçlıyoruz. Projenin hayata geçmesiyle BALKANTÜRKSİAD'ın tüm yapıları standarda kavuşacak." diye konuştu.

En önemli projeleri arasında, sosyal akademi projesi olduğunu vurgulayan Bilek, şöyle devam etti:

"Bu projeyle müzik, sanat, spor kolları için ortak bir mekan tasarlayacağız. Sosyal akademi ile gençlerin internet ve akıllı telefonlardan uzaklaştırıp, sosyalleşmeleri sağlanırken şehir halkının boş zamanlarında AVM ya da yiyecek içecek mekanlarında harcadığı vakti daha verimli ve kıymetli hale getirmek amaçlandı. büyük şehir belediyesi ve Valilikle beraber hareket etmeyi arzuluyoruz. Bursa halkının da desteğine ihtiyacımız var."

Bu yıl düzenlenecek, Balkan Ticaret Fuarı'nın 24-25 Eylül'de yapılacağını ve konseptin üyeler arasındaki iş birliğini ve üyelerin bir birilerini daha yakından tanımalarını sağlamalarına yönelik olacağını kaydeden Bilek, fuarın katılımcıların yurt dışı firmalarından ve yurt içindeki BALKANTÜRKSİAD üyelerinden oluşacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.