Bursa

BursaRAY aksamalar

17:39 11 Mayıs 2016
BursaRAY aksamalar

Bursa'da hafif raylı sistem araçlarında "acil durum" butonlarının gereksiz kullanımı sonucu seferlerin aksaması nedeniyle, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmaları istendi.

BURULAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde BursaRay araçlardaki acil durum ekipmanlarının giderek artan bir oranda amaç dışı kullanıldığının tespit edildiği belirtildi.

Acil kapı açma kolu ve imdat freninin, hizmetin durmasına, seferlerin aksamasına neden olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu gereksiz müdahalenin tekrarlanması, en sonunda yolcunun tahliye edilerek, o seferin tamamen iptal edilmesine ve araç dizisinin seferden çekilmesine kadar uzanmakta. Metroların gereksiz yere durması ve seferlerin aksaması, sınav, şehirlerarası, milletlerarası uçuş programları olan kişilerin zorda kalmasına neden olmakta. Daha da önemlisi, her ne kadar bugüne kadar yaşanmasa da kötü niyetli bu kullanımın ölüm veya ciddi yaralanmalarla sonuçlanması ihtimali de oldukça yüksektir. Metrolarda acil durum ekipmanlarının gereksiz yere kullanılmamasıyla ilgili uyarı etiketlerine rağmen, diğer yolcuların yolculuk hürriyetini engelleyen, ciddi yaralanma veya ölümle sonuçlanabilecek kazalara neden olma ihtimali bulunan bu yolcular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır."

Ekipmanlarının gereksiz yere kullanımının sürücünün, olayın yaşandığı araca bizzat giderek ekipmanı yeniden en baştan ayarlaması gerektiği aktarılan açıklamada, "Olay, dizinin en sonundaki araçta yaşandığında, sürücünün 120 metrelik bir mesafeden o araca ulaşması, yeniden ayar yapması sonra yine aynı yoldan sürücü kabinine dönmesi ve treni hareket ettirmesi gerekmektedir" denildi.

Açıklamada ayrıca, vatandaşlardan, yolculuk hürriyetlerine engel olan bu kişilere karşı dikkatli olunmasını ve nedensiz kullanım sonucu seferlerin aksamasına izin verilmemesi konusunda duyarlı olmaları istendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.