Bursa

"2. İznik Çini ve Kültür Festivali"

13:34 17 Mayıs 2016
"2. İznik Çini ve Kültür Festivali"

Bursa'nın İznik ilçesinde düzenlenen "İznik Çini ve Kültür Festivali", 19-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik Kaymakamlığı, İznik Belediyesi ve İznik Kent Konseyi tarafından gerçekleşecek festival, 19 Mayıs'ta İznik Belediyesi Hizmet Binası önündeki açılış ve sunum ile başlayacak.

Etkinlik, protokol konuşmaları, "Dünden bugüne İznik Çinisi" sunumu, defile, konuklara stantların gezdirilmesi ve çeşitli sanat etkinlikleri ile devam edecek. Akşam saatlerinde ise kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl İznik'e yakışır bir etkinlik yapacaklarını söyledi.

Bu anlamda İznik Belediyesi olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten Sargın, şöyle konuştu:

"Buradaki amacımız kültürümüzün bizlere mirası olan İznik Çinisi'ni tüm dünyaya tekrar duyurmak. Hem de bu işle uğraşan kardeşlerimizin hak ettikleri kazançları elde etmesine bir nebze de olsa katkı sağlamak. Bu nadide mirasımızı gelecek nesillere en iyi şekilde aslına uygun olarak aktarabilmemiz için bu tür faaliyetler ilçemiz için önem arz etmektedir. Ben bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı İznik Belediyesi önünde başlayacak festivalimize davet ediyor, saygılar sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.