Bursa

Tarihi Irgandı Köprüsü'nde "Sanat Günleri" başladı

14:22 20 Mayıs 2016
Tarihi Irgandı Köprüsü'nde "Sanat Günleri" başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ''Irgandı Köprüsü Sanat Günleri'' başladı.

Etkinlik, dünyadaki 4 çarşılı köprüden biri olma özelliğini taşıyan tarihi Irgandı Köprüsü'nde ikinci kez düzenleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, köprü girişindeki açılış töreninde, etkinliği düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Köprünün 1442'de Irgandılı Ali'nin oğlu Hacı Muslihiddin tarafından inşa edildiğini belirten Karlık, "Irgandı Köprüsü 2004'te yenilenerek kullanıma açıldı. Sanatçılarımızın geleneksel el sanatları, artık burada icra ediliyor." dedi.

Dünyada Irgandı'ya benzer üç çarşılı köprü daha bulunduğunu anlatan Karlık, şunları kaydetti:

"Bunlar Bulgaristan'ın Lofça kentindeki Klearchos, İtalya'nın Floransa kentindeki Ponte Vecchio ve Venedik'teki Rialto köprüleridir. Dünyada sadece 4 örneği bulunan çarşılı köprülerin önemini vurgulamak ve buradaki sanatçılar tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin yerel, ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasına yönelik düzenlenecek atölye çalışmaları, sergiler ve dinletilerin de yer alacağı 'Irgandı Köprüsü Sanat Günleri' ile Bursa'nın sosyokültürel hayatına da canlılık kazandırmış olacağız."

Karlık, etkinliğe katılan, sanatsal faaliyetlerini ve ürünlerini sergileyen, aynı zamanda atölye çalışmalarında yer alan sanatçılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kılıç kalkan gösterisi ve geleneksel kıyafetler defilesi düzenlendi. Daha sonra katılımcılar, köprüdeki sanat atölyelerinde yapılan çalışmaları inceledi.

Etkinlik, 2 gün devam edecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.