Bursa

65. Hükümet'in kurulması

16:54 24 Mayıs 2016
65. Hükümet'in kurulması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 65. Hükümet'ten özellikle yatırım teşviklerinin iyileştirilmesini, Ar-Ge Reform Paketi'nde uygulama yönetmeliklerinin belirlenmesini ve üretimin desteklenmesi için adımlar atılmasını beklediklerini bildirdi.

Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın, bakanlığı dönemindeki başarılı çalışmaları ve hayata geçirdiği tarihi projeler dolayısıyla üreten, yatırım yapan ve refah seviyesini hızla yükselten Türkiye hedefleri doğrultusunda iş dünyasının tüm kesimlerine güven telkin ettiğini belirtti.

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde nitelikli üretim ve ihracatın önünü açan eylem planları için altyapı hazırlıklarının tamamlandığını, başta Ar-Ge Reform Paketi olmak üzere çok önemli yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini hatırlatan Burkay, şunları kaydetti:

"Yatırımcı kimliğiyle stratejik anlamda çok önemli projeleri hayata geçiren Yıldırım'ın liderliğinde de çok önemli hedeflere emin adımlarla yürüyeceğimize inancım tam. Reel sektörümüzün önünü açacak adımların hızla hayata geçirileceği bir dönemi yaşayacağız. Özellikle yatırım teşviklerinin iyileştirilmesi, Ar-Ge Reform Paketi'nde uygulama yönetmeliklerinin belirlenmesi ve üretimin desteklenmesi noktasındaki adımlar, iş dünyası olarak öncelikli beklentilerimiz arasında bulunuyor. Türkiye, hedeflerine Bursa gibi şehirlerin önderliğinde yürüyecek. Bu nedenle hükümetimiz tarafından sunulan destekler, bizler için büyük anlam ifade ediyor. Ülkemizin arzu edilen noktaya ulaşması adına Bursa iş dünyası olarak ortak bir inanç ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Rekabetin hızla arttığı ve büyük hedeflerimizin olduğu bir süreçte kaybedecek zamanımız yok."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.