Bursa

Osmangazi Belediyesi heyeti Saraybosna'da

14:21 28 Mayıs 2016
Osmangazi Belediyesi heyeti Saraybosna'da

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve beraberindeki heyet, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da ziyaretlerde bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Osmangazi Belediyesi, Stari Grad Belediyesi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Saraybosna'daki 500 yıllık tarihi Başçarşı'da yürütülen yenileme çalışmaları tamamlandı.

Osmangazi Belediyesinin kardeş şehri Stari Grad Belediyesinin yardım çağrısıyla başlatılan projede, Başçarşı için 640 bin avroluk zemin ve altyapı düzenlemesi yapıldı. Çalışmalarda meydandaki zemin doğal taşlarla kaplandı, kaldırımlar güçlendirildi. Yeni led aydınlatma sistemi ile çarşı ışıl ışıl hale getirilirken, caddedeki mobilyalar da tamamen değiştirilerek çarşıya modern bir görünüm kazandırıldı.

Tarihi çarşının yeniden hizmete alınması dolayısıyla düzenlenen ve Bursa'dan bir ekibin sema gösterisiyle başlayan törene, Belediye Başkanı Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, Stari Grad Belediyesinden yetkililer ve birçok vatandaş katıldı.

Stari Grad Belediyesini de ziyaret eden Dündar, kardeş belediyeler vasıtasıyla Balkanlar ile sürekli irtibat halinde olduklarını bildirdi.

Ecdat yadigarı topraklarda yaşayan halklarla bütünleştiklerini ve tecrübe paylaşımında bulunduklarını vurgulayan Dündar, şunları kaydetti:

"Derler ki tüm dünyadaki şehirler yok olsa sadece Saraybosna ayakta kalsa, tüm değerler inşa edilip insanlık yeniden ayağa kalkar. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Saraybosna'dayız. Burası, ender çarşılardan biri. Şu anda en önemli projelerimizden biri, üzerinde olduğumuz meydandır. Buranın çevre düzenlemesini, altyapı çalışmalarını gerçekleştirdik ve özüne uygun hale getirdik. Saraybosna halkı için hayırlı olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.