Bursa

Cerrattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetine tepki

17:02 28 Mayıs 2016
Cerrattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetine tepki

Bursa'da yaşayan Artvinli kadınlar, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyetlerine karşı seslerini duyurmak amacıyla bir araya geldi.

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) toplantı salonunda toplanan grup adına açıklamada bulunan Bursa Artvin Çevre Kültür Platformu (BA-ÇEK) Başkanı Aymen Akçay Yazar, Artvin'de 20 yıldan fazladır bir mücadelenin sürdürüldüğünü, kenti talan etmek isteyen yabancı şirketlere fırsat verilmediğini söyledi.

Yine bir holdingin aynı bölgede bakır ve altın çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Platform Başkanı Yazar, "Bütün baskılara rağmen Artvin halkı direnmeye devam ediyor. Bizler de, Bursa'da yaşayan Artvinliler olarak bu direnişe destek olmak için yola çıktık." diye konuştu.

Yazar, bu süreç boyunca Artvinli kadınlar olarak bir mücadele yürüteceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bugün Artvinli kadınların mücadele meşalesini yaktığı gündür. Artvinli kadınlar ve erkekler hep birlikte bu meşalenin ardından onbinlere ulaşacağız. Bu çalışma, yalnız Bursa ile sınırlı kalmayacak, Türkiye'nin tüm illerindeki Artvinlilere ulaşacağız."

Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz ise, Artvin'in cennet gibi bir kent olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımıza çöl değil, cennet bırakmak istiyoruz." dedi.

"Doğayı korumak, insanlık onurudur", "Artvin'in üstü altından değerlidir" pankartları taşıyan Artvinli kadınlar, "Cerrattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez" sloganları attı.

Basın açıklamasının ardından grup, bir toplantı gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.