Bursa

İstanbul'daki terör saldırısı

14:51 07 Haziran 2016
İstanbul'daki terör saldırısı

Rabia Platformu Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, DAEŞ, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin Türkiye'nin teslim alınması, diz çökmesi ve statükoya boyun eğmesi için haince kullanıldığını belirtti.

İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevresi ateş çemberine dönüşen, birçok ülkenin iç çatışmalarla boğuştuğu bir zeminde Türkiye'nin tüm olumsuzluklara rağmen istikrar ve kalkınma adımlarını sürdürmesinin, bölgeyi yeniden dizayn etmek isteyen ve bunun için bölgesel krizleri derinleştiren odakları ciddi anlamda rahatsız ettiğini söyledi.

Bu karanlık odakların mevcut şartlardan faydalanarak Türkiye'yi istikrarsızlığa sürüklemek ve istedikleri şartları dayatmak istediklerini ifade eden İşbilir, küresel aktörlerin terörle mücadelede ilkesiz davranmasının ve çifte standartlı politikalar yürütmesinin en çok da terör örgütlerini cesaretlendirdiğini, bölgeyi terörize ettiğini dile getirdi.

İşbilir, "DAEŞ, PKK ve FETÖ gibi örgütler Türkiye'nin teslim alınması, diz çökmesi ve statükoya boyun eğmesi için haince kullanılıyor" sözlerine yer vererek, Suriye'deki gelişmelerin ardından Türkiye'nin bölgede etkin ve merkezi bir aktör olmasını engellemek için terör örgütlerinin buraya yönlendirildiğini belirtti.

İşbilir, İstanbul'da gerçekleşen son terör saldırısının da terör örgütlerini kullanan, bu karanlık örgütlere her türlü yardımı yapan hatta terör örgütleriyle birlikte hareket ederek terörle mücadele ettiğini iddia eden tüm karanlık ve küresel odakların ortak bir operasyonu izlenimi verdiğini vurguladı. İşbilir, şu değerlendirmede bulundu:

"Art arda dev projeleri gerçekleştiren, sistem değişikliği adına önemli hedefleri olan, içeride ve dışarıda bağımsız ve oyun değiştirici politikalar üreten Türkiye'nin terörle teslim alınması, terörle oyalanarak büyük hamlelerinin engellenmesi, milli birlik ve dayanışmanın, huzur ve refahın örselenmesi bugünkü terörün asıl hedefidir."

İşbilir, ramazan ayında gerçekleşen bu hain ve kalleş terör saldırılarına karşı Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde kenetlenmesi teröre karşı verilebilecek en doğru cevap olacağını vurguladı. İşbilir, "Medyadan sivil topluma, bürokrasiden siyasi çevrelere kadar hep birlikte teröre karşı dik ve yekvücut durmak terör örgütlerinin ve bu örgütler kullanan karanlık odakların oyunlarını bozacak yegane formüldür." sözlerine yer verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.