Bursa

Bursa'da tahkim hakemlerinin eğitimi başladı

13:29 15 Haziran 2016
Bursa'da tahkim hakemlerinin eğitimi başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu (Chartered Institute of Arbitrators) arasında imzalanan protokol kapsamında tahkim hakemlerinin eğitimleri Bursa'da başladı.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, ticari uyuşmazlıkların yargı yerine alternatif çözüm yollarıyla sonuçlandırılması ve tahkim uzmanlarının yetiştirilmesi amacıyla mayıs ayında imzalanan protokolün ardından ilk eğitim programına 50 kişi katıldı.

UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, eğitim programında yaptığı konuşmada, tahkim konusunun Türkiye'de oldukça yeni bir kavram olduğunu ve toplumda bu tanımın yaygınlaşması için akademik olarak her türlü desteği verdiklerini belirtti.

Yüce, tahkim sürecinin yargıdaki iş yükünü hafifletmesi adına oldukça önemli bir adım olduğunu ifade etti.

BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Divan Kurulu Başkanı avukat Irmak Aslan da dünya genelinde İngilizce verilen tahkim hakemliği eğitiminin, yapılan işbirliği protokolünün ardından ilk defa Türkçe olarak Bursa'da başlatıldığını aktardı.

Ticari uyuşmazlıkların iş hayatının bir parçası olduğuna işaret eden Aslan, "BTSO liderliğinde verilen bu eğitimler, alternatif çözüm yöntemlerine yönelik farkındalığı artırıyor. Kurumun akredite eğitim programı kapsamında uluslararası tahkim eğitimi daha kapsamlı konular ve uygulamalı çalışmalarla devam edecek. Projemiz sadece Bursa'da değil diğer bazı illerde de ilgi görmekte. Önümüzdeki süreçte bu eğitimleri Bursa dışında da vermeyi planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Eski Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu başkanı ve BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Divan Kurulu Başkan Yardımcısı Bennar Aydoğdu da "Uluslararası Tahkime Giriş Eğitim Programı" kapsamında katılımcılara alternatif çözüm yöntemleri, uluslararası ticari tahkimin temel özellikleri, tahkim anlaşması konularında bilgiler verdi.

Aydoğdu, eğitimleri başarıyla tamamlayanların uluslararası geçerlilikte sertifika sahibi olacağını belirtti.

Eğitim programının başlangıcına UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.