Bursa

Bursa'nın kestane şekeri Brezilya'da

15:51 15 Haziran 2016
Bursa'nın kestane şekeri Brezilya'da

Bursa'daki bir şekerleme firması, ürettiği kestane şekerini gönderdiği ülkeler arasına Brezilya'yı da dahil etti.

Kestane şekeri üreten firmanın müdürü Deniz Utku Özdemir, yaptığı açıklamada, mayıs ayı başında düzenlenen Brezilya Gıda Fuarı'na (Apas Feira 2016) katıldıklarını ve dönüşünde de ilk siparişi aldıklarını söyledi.

Avrupa ve Ortadoğu'dan sonra Güney Amerika ülkesi olan Brezilya'ya ilk ihracatı gerçekleştirdiklerini belirten Özdemir, "Brezilya Gıda Fuarı'nda verimli görüşmeler yaptık. Fuar süresince yaklaşık 10 bin kişiye kestane şekerini tattırdık. Ürünlerimiz bu ülkede çok beğenildi. Fuarda yaptığımız görüşmeler olumlu geçti ve ilk parti sipariş geldi." dedi.

Fransızların ürettiği kestane şekerlerinin dünya genelinde bir pazara hakim olduğunu vurgulayan Özdemir, "Dünyada gıdayla ilgili yurt dışı fuarlara katılarak Bursa kestane şekerini tüketicilerin beğenisine sunuyoruz. Fransız ürünlerinin aksine bizim ürünlerimizde şeker oranının düşük olması, kestane tadının öne çıkması olumlu bulunuyor." diye konuştu.

Firmanın genel müdürü Mümin Akgün de Brezilya'ya ilk ihracatı yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Akgün, fuarların tanıtım için önemli bir fırsat kapısı olduğunu dile getirerek, "Biz katıldığımız fuarlarda kestane şekerinin yanı sıra Bursa'yı da tanıtıyoruz. Standımıza gelen ziyaretçilere kestane şekerinin yanında Bursa'nın tarihi turistik yerlerini gösteren İngilizce hazırlanmış Bursa şehir haritaları dağıtıyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.