Bursa

İznik’te dolu

18:09 15 Haziran 2016
İznik’te dolu

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, çiftçilere bahçelerini sigortalatmaları tavsiyesinde bulundu.

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, dolu nedeniyle zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.

Dolu yağışının en şiddetli olduğu Çiçekli Mahallesine giden Mutlu, burada yaptığı konuşmada, dolu nedeniyle ilçedeki tarım alanlarında başta zeytin olmak üzere şeftali, erik, armut ve kiraz gibi meyve ve yeni dikilen sebzelerde büyük hasar meydana geldiğini söyledi.

Mutlu hasarların raporlaştırılacağını belirterek, "Gördüğümüz kadarı ile üreticilerimizin zararı büyük sadece iki dakika yağan dolu yağışı çiftçilerimizin bir senelik emeklerini heba etti. Oda olarak dolu yağışından etkilenen bölgelerde incelemelerimiz devam ediyor. Yapılan incelemeler tamamlandıktan sonra ilçe tarım müdürlüğüne bir rapor halinde sunulacak. Ben bu afetten zarar gören tüm çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorum Allah beterinden saklasın." diye konuştu.

Çiftçileri, bahçelerini sigortalatmaları konusunda uyaran Mutlu şöyle devam etti:

"Oda olarak her yıl çiftçilerimizi afetlere karşı ürünlerini sigortalatmaları konusunda uyarıyoruz. Fakat İznik’te o kadar çok dededen ve babadan kalma yerler var ki bu arazilerin intikalleri yapılmadığı için tarlaya bakan varisleri bu tarlalarda maalesef söz sahibi olamıyorlar. Ben tüm çiftçilerimizi vakit geçirmeden bahçeleri ile ilgili intikallerini yaptırıp zaman kaybetmeden ürünlerini sigortalatmaları konusunda bir kez daha uyarmak istiyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.