Bursa

Mudanya'dan kısa kısa

12:39 21 Haziran 2016
Mudanya'dan kısa kısa

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükçekmece Belediyesince hayata geçirilecek Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) Mudanya-Büyükçekmece seferleri başlayacak.

Feribotların yanaşacağı Büyükçekmece Mimarsinan İskelesi'nde Büyükçekmece Belediyesince yürütülen çalışmaların sona ermesinin ardından gerekli izinler alındı. 24 Haziran Cuma gününden itibaren yaz boyu cuma ve pazar günleri karşılıklı ikişer sefer yapılacak. BUDO'ya bağlı deniz otobüslerinde bilet fiyatları 27 lira olarak belirlendi. İndirimli bilet fiyatıysa 23 lira olacak. İnternetten alınacak biletlerde 1 lira indirim uygulanacak.

Sefer saatleri, 08.00 Mudanya-Büyükçekmece, 10.30 Büyükçekmece-Mudanya, 16.00 Mudanya-Büyükçekmece, 18.30 Büyükçekmece-Mudanya olarak belirlendi. Pazar günleri sabah seferi 08.30'a yapılacak.

- Kent Konseyinden soğuk hava deposu projesine destek

Mudanya Kent Konseyinin üretici birlik ve derneklerine ziyaretlerde gündeme gelen soğuk hava deposu yapımına ilk genel kurulda destek kararı alacağı belirtildi.

Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, kuruluşu geçen ay tamamlayan Sahip Keçici başkanlığındaki Mudanya ve Köyleri Yardımlaşma Derneğini (MUYAD) ziyaret etti.

Kazancı, ziyaretteki konuşmasında, üretici birlikleri ve derneklerine giderek ilçedeki meyve üreticilerine yönelik soğuk hava deposuyla paketleme entegre tesisi yapımının ilçe için ihtiyaç olduğunu anlattıklarını söyledi.

Bu konuda önerilerin hayat bulması bakımından konsey genel kurulunda destek kararı alınması yönünde kurum ve kuruluşlarla görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Kazancı, "Mudanya'daki üreticilere pazarlama yönünde önemli bir zaman dilimi kazandıracak soğuk hava deposuyla meyve işleme ve paketleme tesisi, üreticilerin ürünlerinin uzun süre muhafaza edilmesi ve değerinde piyasaya satılması konusunda önemli avantajlar sunacak." ifadesini kullandı.

Keçici de üreticiye öncülük etme noktasında hayata geçirecekleri projelere Kent Konseyinin vereceği destek kararının kendilerini daha iyi motive edeceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.