Bursa

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

22:28 21 Haziran 2016
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "İslam ülkeleri bir araya gelip kendi iç meselelerini kendileri çözmeye karar vermedikleri müddetçe emperyalistler gelip Suriye'de son kullanma tarihi geçmek üzere olan bombalarını kullanacaklardır." dedi.

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı tarafından kentteki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katılan Yapıcıoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazanda şehirleri gezerek partililerle iftar programlarında bir araya geldiklerini söyledi.

Suriye'de durumun içler acısı olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, "Oradaki iç savaş 5 yılı aştı. Yüz binlerce ölü, 10 milyondan fazla yerinden edilmiş insan var. Her gün ayrı ayrı vahşete ve yürek parçalayıcı manzaralara şahit oluyoruz. İnsanların kendi iktidarlarını veya koltuklarını koruyabilmek için ne kadar vahşileştiklerini veya o koltuğa talip olanların bu uğurda ne çok değeri çiğneyebileceklerini çok acı tecrübelerle idrak ediyoruz." dedi.

Yapıcıoğlu, Suriye'deki savaşın yakın bir gelecekte durulmayacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şu hayırlı ve mübarek günler hürmetine oradaki kardeşlerimize dua ediyoruz. Kardeşlerimiz mazlumların gözyaşının ve akan kanların durması için duaların en makbul olduğu saatlerde dua etmeye devam etsinler. İslam ülkelerinin yöneticilerine de basiret bahşetmesi için Allah'a niyazda bulunsunlar. İslam ülkeleri bir araya gelip kendi iç meselelerini kendileri çözmeye karar vermedikleri müddetçe emperyalistler gelip Suriye'de son kullanma tarihi geçmek üzere olan bombalarını kullanacaklardır. Olan İslam ümmetine ve evlatlarımıza oluyor. Bizim topraklarımız işgal ediliyor. İnşallah bütün İslam ümmeti ve yöneticileri bu durumdan kendilerine ders çıkarırlar ve aralarındaki kardeşliği pekiştirmenin yollarını ararlar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.