Bursa

Bursa'da bayram şekerleri tezgaha indi

14:15 27 Haziran 2016
Bursa'da bayram şekerleri tezgaha indi

Ramazan Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da satışa sunulan bayram şekerleri tezgahları renklendirdi.

Vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nın olmazsa olmazlarından olan ve kilosu 7-15 lira arası fiyatlarla satılan renkli bayram şekerlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Reyhan Çarşısı'nda 20 yıldır esnaflık yapan Canip Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şeker fiyatlarının geçen yıla oranla ortalama 1 lira arttığını söyledi.

Bayram şekerlerinin daha yeni satışa sunulduğunu, 7 liradan başlayan ve 15 liraya kadar çıkan fiyatlarla satıldığını belirten Oğuz, ''Bayram şekerleri yaklaşık 1-2 gün önce tezgahlara düştü. Şu ana kadar 100 kiloya yakın satış yaptık, bayramın sonuna kadar ortalama 1 ton şeker satmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların en çok üzerinde marka bulunan ürünlere rağbet ettiğini dile getiren Oğuz, ''Bu bayram aslında daha çok satış yapmayı hedeflemiştik ancak bayram tatilinin 9 gün olması işlerimizi biraz azaltacak çünkü,insanlar genellikle bayramın ilk 1-2 gününü Bursa'da geçirip sonra başka şehirlere tatile ya da ailelerin yanına gidecek, bu da az da olsa şeker satışlarını azaltacak." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.