Bursa

Down sendromlu Şahin'in hayatı müzikle değişti

14:06 08 Temmuz 2016
Down sendromlu Şahin'in hayatı müzikle değişti

Bursa'da yaşayan ve yaşamını çoğunlukla evde sürdüren down sendromlu Serkan Şahin'in hayatı, müzikle tanışmasının ardından değişti.

Yıldırım Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 19 yıl önce down sendromlu olarak doğan Serkan Şahin'in, rahatsızlığı nedeniyle hayatının büyük bir bölümünü evde geçirdiği belirtildi.

Aynı zamanda işitme engelli de olan Şahin'in, belediyenin saha ekiplerinin mahalle ziyaretleri sırasında annesinin belediye personelinden oğlunun sosyalleştirilmesi konusunda destek istemesi ile hayatının değiştiği bildirildi.

Şahin, durumun kendisine iletilmesi üzerine aileyi evlerinde ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yönlendirmesi ve desteği ile Müzik Akademisi’nde sanat eğitimine başladı.

Ritim ve vurmalı çalgılar eğitimi alan Şahin, haftanın iki günü gittiği akademide artık hem enstrüman çalıyor, hem de arkadaşları ile bir araya gelerek sosyalleşiyor.

Anne Sevilay Şahin, aldığı müzik eğitimi sayesinde Serkan’ın kişisel gelişiminde gözle görülür farklılıklar olduğunu belirtti.

Anne Şahin, "Müzik Akademisi’ne başladıktan sonra Serkan’ın agresifliği önemli ölçüde azaldı. Daha sakin, daha uyumlu oldu. Onun mutluluğunu gözlerinden fark ediyoruz. Serkan akademideki derslerine büyük bir sevinçle gidiyor. Bir annenin çocuğunun mutluluğunu görmekten daha büyük bir beklentisi yoktur. Bu konuda bize yardımcı olan, çocuğumuzu mutlu etmek için Serkan’la kendi çocuğu gibi ilgilenen Başkan Edebali’ye çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

Serkan’ın hayata sanatla yeniden tutunmasının dezavantajlı gruplara yönelik hizmet politikalarının ne derece önemli olduğunu bir göstergesi olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, ilçelerindeki nüfusunun yüzde 13’lük kısmını engelli vatandaşların oluşturduğunu söyledi.

Serkan'ın bunlardan sadece biri olduğuna değinen Başkan Edebali, şunları kaydetti:

"Onun hayata tutunma azmi tüm kardeşlerimize örnek olmalı. Biz, sadece ona bir yol gösterdik, gerisini o azmi ve hırsı ile başardı. Down sendromlu insanlarımız çok daha duygusal oluyorlar ve kendilerine yapılan iyiliğe anında karşılık veriyorlar. Bizim de Serkan’la özel bir hukukumuz oldu. Onun mutluluğuna katkı sağlamak, gözünün içindeki pırıltıyı görebilmek, bizim için mutlulukların ve kazançların en büyüğü. Müzik Akademisi’nde yapmış olduğumuz faaliyetler, engellilerimiz ve aileleri için bir umut ışığıdır. Ayrıca, Engelsiz Mutfak ve Engelsiz Masa ile dezavantajlı kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırarak hayata bağlanmalarını sağlıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.