Bursa

"Barış için Müzik Nilüfer Orkestrası"

13:40 11 Temmuz 2016
"Barış için Müzik Nilüfer Orkestrası"

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi, 2020 yılına kadar Türkiye'nin farklı kentlerinde kurulacak orkestra ve korolar aracılığıyla 10 bin çocuğa ulaşabilmeyi hedefleyen "Barış İçin Müzik Vakfı" ile protokol imzaladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nazım Hikmet Kültürevi'nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, "Barış İçin Müzik Nilüfer Orkestrası" projesiyle, barışın sesini notalarla duyurmayı hedeflediklerini söyledi.

Sosyal hareketin ilk adımlarının, Nilüfer Belediyesi, Barış İçin Müzik Vakfı ve Uludağ Rotary Kulübünün işbirliğiyle atıldığını belirten Bozbey, proje ortaklarına teşekkür etti.

Bozbey, farklı şehirlerde oluşturulan toplulukların katılımıyla, 2020 yılında Ulusal Çocuk Orkestra ve Korosu'nun temelini atmak hedefiyle hareket eden vakfın Bursa destekçisi olduklarını anlattı. Bozbey, "Bugün de Barış İçin Müzik Vakfı ile protokol imzalamak için bir araya geldik. İhtiyaç sahibi, yetenekli ve istekli çocuklara müzik aracılığıyla toplumsal ve kültürel yaşam alanı açan bu projeye belediyemiz destek verecek." diye konuştu.

Proje kapsamında koroda yer almak isteyen çocuklara 118 enstrüman dağıtılacağını bildiren Bozbey, "Ben inanıyorum ki bu proje aracılığıyla yüzlerce çocuğumuz müzikle iç içe olacak ve en karanlık günleri yine müzikle aydınlatacaklar." dedi.

Barış İçin Müzik Vakfı Başkan Yardımcısı Yeliz Baki de İstanbul'da başladıkları proje ile 6 binin üzerinde çocuğa ulaştıklarını belirtti.

Baki, Projeyi bir kalkınma hamlesi olarak gördüklerini vurgulayarak, "Barış dediğimiz şey çocuklardan yükselecek, biz buna inanıyoruz. Bu sadece salt bir müzik eğitimi değil, bu çocuklar bir orkestra olarak büyüyecek. Onlar bu orkestra ile ortak çıkan sesler ile nerede susulması ve nerede tınlanması gerektiğini çok iyi bilen çocuklar olacak ve geleceğin liderleri olacaklar." ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Vakıf Başkanı Mehmet Selim Baki, konuşmalarından ardından protokolü imzaladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.