Bursa

"2. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali" başlıyor

15:53 12 Temmuz 2016
"2. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali" başlıyor

Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı Cumalıkızık Mahallesi'nde bu yıl 2'ncisi düzenlenecek "Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali", 16 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Yıldırım Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, festivalde Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, KKTC, Bulgaristan, Karadağ ve Makedonya'dan folklor ekipleri ile Erguvan Gösteri Sanatları Topluluğu ve Bursa Rumeli Halk Dansları Topluluğu gösteri yapacak.

Kortej yürüyüşüyle başlayacak festival, Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü'nün konseriyle sona erecek.

Yılıdırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kültürel etkinliklerle ilçe sakinleri arasında birlik ve beraberliğe katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Güçlü toplum inşa etmenin yolunun kültürel değerlere sahip çıkmaktan geçtiğini vurgulayan Edebali, şunları kaydetti:

"Hemşehrilerimiz arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularına katkı koyacak çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali de bu kapsamda düzenlediğimiz önemli bir etkinlik. Kültürel değerlere sahip çıkılması adına da festival önem taşıyor. Güçlü toplumun yolu, kültürümüze sahip çıkmaktan geçiyor. Bunun bilincinde olarak hemşehrilerimiz arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularına katkı koyacak çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz."

Daha önce 17 kez düzenlenen "Cumalıkızık Ahududu Festivali", geçen yıl uluslararası nitelik kazanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.